Starší minižačky – Česká Lípa

Velice těžký soupeř čekal v sobotu družstvo starších minižaček. Přijelo družstvo z prvního místa tabulky. V prvních zápasech v České Lípě byli obě utkání velice rychle odehraná, lovosické minižačky se nezmohly na žádný útok a obrana byla víc než děravá. Ale na domácí palubovce se naše hráčky připravovaly na to, že zápas nevzdají a pokud možno zabojují o lepší výsledky.

Také se nám podařilo hrát téměř v plné sestavě, chyběla pouze zraněná Lucka Ehlová a v prvním utkání nastoupila nová hráčka Linda Kunrtová.

ASK Lovosice – TJ DDM Česká Lípa 11:98 (1:43)

Sestava a body – Jaškovová, Svobodová, Bednaříková, Smutná, Křivánková 2, Karfíková 1, Švábová, Šulerová, Hrzánová, Procházková, Filípková, Brůnová, Kunrtová.

Do první čtvrtiny jsme nastoupily v sestavě – Jaškovová, Švábová, Svobodová, Procházková a Filípková. A moc pěkný začátek to nebyl. Soupeřky jsou hodně rychlé a také důrazné v útoku, mají o sobě přehled na hřišti a tak si dokáží velice rychle a hlavně přesně přihrát. A to nám dělalo velké problémy, nedokázaly jsme soupeřky ubránit v rozehře, měly jsme problém dostat se do útoku a přihrát si. No a než jsme se rozkoukaly,  byl stav 0 – 25 a na řadu přišla naše druhá pětka. Hrála v ní – Šulerová, Bednaříková, Smutná, Karfíková a Křivánková, střídala Hrzánová a Brůnová.  Hra byla stejná, jen skóre bylo o trochu lepší, prohrály jsme druhou čtvrtinu 1 – 18.

Naše hráčky nebyly schopné ubránit jednoduchou hru soupeřek, které hrály „HOĎ A BĚŽ“, stále ještě nedokážeme zabránit pohybu hráčky pro míč, stále děláme začátečnickou chybu a to, že po přihrávce hráčky, kterou máme bránit, se otáčíme za míčem a nebráníme ji důrazně tak, aby si nešla hned pro míč.

Celý druhý poločas byl stejný, naše děvčata se sice snažila, chtěla hrát dobře, bojovat, ale na soupeřky nemáme ani v rychlosti ani v herní chytrosti. Můžeme ocenit snahu zahrát naučené akce, ale dost jich nevyšlo, protože nejsme důrazné a pokud se podařily, tak jsme zase nedokázaly skórovat.

ASK Lovosice – TJ DDM Česká Lípa 30:93 (12:50)

Body – Karfíková, Křivánková 6, Svobodová, Šulerová, Bednaříková, Procházková 4, Jaškovová 2.

Ve druhém utkání jsme přece jen dokázaly trochu víc vzdorovat, bojovat a dát i nějaké koše. V tomto zápase se domácím více dařilo v obraně, i když souboj se soupeřkami je hodně bolel. Také jsme se zase pokoušely zahrát nějaké útočné akce, ale nedařilo se nám dostat se do správného postavení a dát z toho nějaký bod.

Prohra pouze o 63 bodů je pěkný výsledek, konečně se do hry aktivně zapojila A. Karfíková, E. Smutná hodně bojovala v obraně, T. Křivánková překvapila svými nájezdy do koše a skórovala. Pochvalu zaslouží i M. Filípková za obranu nejvyšší a nejzkušenější hráčky soupeřek, hodně ji to bolelo, všechny hráčky chválím za to, že bojovaly a nevzdávaly se, i když se nám nedařilo.