Velice pěkné a bojovné utkání odehrály starší minižačky se soupeřkami z Chomutova, které jsou v celkové tabulce jen o jednu příčku výš, ale lovosické minižačky v Chomutově prohrály obě utkání téměř o třicet bodů, ale stále je to hratelný soupeř. A o tom se v sobotu naše minižačky také přesvědčily.

BK Lovosice – LEVHARTICE Chomutov  44:40 (18:12)

Sestava a body – Bednaříková 12, Svobodová 10, Procházková 9, Šulerová 6, Hrzánová 4, Smutná 2, Jaškovová 1, Brůnová, Křivánková, Ehlová, Filípková.

Utkání jsme začínaly ve složení- Bednaříková, Svobodová, Procházková, Filípková a Ehlová. A začátek byl excelentní. Děvčata začala s velice důraznou a hodně nepříjemnou obranou, nedovolily soupeřkám téměř žádnou rozehru a tím je donutily dělat chyby. Naše hráčky také dokázaly hodně přihrávek vystihnout, získávaly takto dost míčů a tím se jim dařilo jít do rychlého útoku. Hrály jsme kolektivně a tak bylo vidět z naší strany pěkné a hlavně přesné přihrávky, vycházely nám i nájezdy do koše a děvčata si také zahrála útočné akce, které se jim dařily.

Za tuto první čtvrtinu si děvčata zaslouží jedničku s hvězdičkou, vyhrála 17 – 4 a byl to opravdu velice pěkný pohled na naši hru. Druhá pětka ve složení – Jaškovová, Šulerová, Smutná, Hrzánová a Křivánková hrála také dobře v obraně, ale přece jen nebyly tak důrazné, nový systém obrany nemají ještě tak moc zažitý, M. Hrzánová není s děvčaty sehraná a tak i útočné akce nebyly zahrány dobře. A i když se hodně snažily, svou část prohrály 1 – 8. Skóre bylo velice nízké, lovosické žačky měly možnost skóre navýšit, ale nedařila se jim střelba trestných hodů. Byly hodně faulované, házely celkem 14 šestek, ale úspěšnost byla víc než mizerná, daly pouze jednu šestku. Pochvalu za hodně nepříjemnou a důraznou obranu nejlepší hráčky Chomutova zaslouží E. Šulerová, soupeřku, která byla o dost vyšší než ona, dokázala velice často zastavit v driblinku, ta udělala chybu, zbrkle střílela a nakonec nebyla schopná něco zahrát. Dokonce ji na střídačce ukápla nějaká slzička. Ve druhé čtvrtině také střídala J. Brůnová a i ona zahrála dobře, získala několik míčů a doskočila nejvíce míčů po střelbě v útoku. Skóre 18 – 12 po prvním poločase pro domácí bylo celkově překvapením, soupeř nás dosud stále porážel a najednou bylo vidět, že i mi můžeme Levhartice porazit. 

Třetí čtvrtinu jsme odehrály také pěkně v obraně, tuto část hry hrála naše druhá pětka, trenérky pětky vystřídali, aby nejlepší hráčku Chomutova bránila A. Bednaříková, je přeci jen o kousek vyšší než Žambína. Děvčatům se ale přestávalo dařit ve střelbě, často střílely zbrkle a náhodně, také nájezdy se najednou nedařily, a zahrát nějaký signál se nepodařilo vůbec. Skóre bylo po třetí čtvrtině 30 – 30 a čekal se boj, neboť soupeřky i domácí hráčky nechtěly prohrát. Poslední část hry byla opravdu hodně dramatická, děvčata obou týmů si nic nedarovala, hrálo se hodně agresivně. První koš daly domácí, pak se podařilo dát soupeřkám dva koše a domácí prohrávaly. Ale dokázaly se ještě vyhecovat, zabraly v obraně, soupeřky nenechaly vůbec rozehrát, ty to psychicky neunesly a nedokázaly vůbec nic zahrát. A. Bednaříková s výpomocí ostatních spoluhráček dokázala ubránit nejlepší hráčku soupeřek, získané míče si pěkně přihrávaly do útoku a tak se jim podařilo od 3 do 6 minuty dát pět košů a zvýšit na 44 – 34. Byl to nádherný výkon a pěkný basket. Jenže – byli do konce ještě dvě minuty a domácí najednou nedali koš, ubývali jim síly a soupeřky se rozstřílely. Závěr byl dramatický, ale domácí ještě jednou zabraly v obraně, poslední minutu nedostaly soupeřky míč do ruky a tak jsme se mohli radovat z hóóóóódně vydřeného vítězství.

BK Lovosice – LEVHARTICE Chomutov 33:35 (22:23)

Body – Šulerová 8, Svobodová 6, Hrzánová 6, Křivánková 4, Filípková 4, Bednaříková 3, Procházková 2.

Druhé utkání bylo také bojovné, děvčata obou družstev bránila hodně důrazně, byli vidět velice pěkné souboje o každý míč. Lovosické hráčky si v obou utkáních zkoušely nový způsob obrany, který byl účinný, soupeřky nenašly způsob, jak se prosadit. Domácí hráčky byly odměňovány potleskem jak lovosických rodičů, tak i rodičů hráček z Chomutova. Také trenérky slyšely pochvalu od chomutovských rodičů na výkon našeho týmu, líbila se jim hlavně obrana a osobní obrana jejich nejlepší hráčky, náš tým byl podle nich úplně jiný, než který znají z minulých zápasů. Výsledky čtvrtin v tomto utkání 14-9, 8-14, 4-6 a 7-6 opravdu ukazují na výbornou obranu. Škoda, že se nám nepodařilo utkání vyhrát, v poslední čtvrtině jsme prohrávaly už o 7 bodů, ale velkým tlakem na soupeřky jsme dokázaly od páté do sedmé minuty dát tři koše, jenže poslední minuta a půl byla jak zakletá, nedokázaly jsme skórovat a tak se nám druhá výhra nepodařila.

Slova trenérek – chválíme za velice pěknou, bojovnou a důraznou obranu, kolektivní výkon a statečnost hráček, které bránily o dost vyšší soupeřky. Konečně jsme zahrály pěkný basket, děvčata začínají při hře přemýšlet a snaží se zahrát, to, co se učíme. Hra děvčat se líbila také jejich rodičům.