V nadstavbové části basketbalového Oblastního přeboru mužů si lovosické áčko zahraje skupinu o 5.-8.místo, kde bude mít za soupeře postupně Litoměřice, Děčín a Litvínov. První, kdo se představil na lovosické palubovce, byly Litoměřice.

Lovosice – Litoměřice 70:74 (45:24, 64:64)

Body celkem: Beránek (12), Pova (10), Puchar Jiří st. (5), Puchar Jiří ml. (8), Žižka (10), Šebo (13), Zůna (1), Puchar Jakub (11) – Zbroj 26, Břeštan 14, Prokop 13.

U obou týmů moc přeplněná lavička nebyla, hosté přijeli s extraligovými dorostenci, domácí se měli spolehnout spíše na větší zkušenost.

V první části měli více ze hry domácí, potvrdilo se to i střelecky, hosté prohrávali před druhou čtvrtinou o osm bodů. U Lovosic se o body postupně dělili všichni hráči na hřišti, u hostů to většinou táhli Břeštan se Zbrojem.

V první části druhé čtvrtiny se hosté postupně bodově ke svému soupeři přibližovali, jenže pak přišla nejlepší část, kterou lovosičtí doposud sehráli. Během posledních čtyř minut tuto část vyhráli 15:0 a do šatny odcházeli s celkem luxusním náskokem.

To, jak se dá prohrát jasně vyhrané utkání, předvedli domácí ve druhém poločase. Najednou přestala fungovat kombinační hra, ke špatné střelbě se přidaly i hrubé technické chyby a hosté začali náskok domácích stahovat. A když u domácích nefungovala pořádně ani obrana, začaly se na hřišti dít věci. Na konci třetí části to již bylo jen o čtyři body, na konci poslední části řádné hrací doby to byla remíza, takže rozhodnutí o vítězi mělo padnout v prodloužení.

V něm měli více fyzických sil hosté, domácí nedokázali v posledních dvou minutách ani vystřelit, pouze ztráceli míče po zbytečných chybách. Po vývoji v první půli překvapivé vítězství Litoměřic, nutno ovšem přiznat, že domácí jim ho zadarmo darovali svým výkonem ve zbývajících částech utkání.