Předposlední kolo základní části Oblastního přeboru žákyň svedlo dohromady týmy, které jsou v celkové tabulce na rozdílných místech. Děčín má lepší bilanci a vedl tabulku, doma nad Lovosicemi dvakrát vyhrál, proto byl mírným favoritem.

Hned první utkání ukázalo, že předzápasové prognózy nemusí platit. Lovosice začaly dobře, dokázaly ubránit podkošové hráčky Děčína a první část o dva body vyhrály. I druhá část vyzněla lépe pro domácí, hlavně obrana fungovala bez problémů. To, že se nedařilo ve střelbě ze střední vzdálenosti, je již tradice.

Že u žákyň není nikdy rozhodnuto, viděli diváci ve druhé polovině utkání. Jak domácí získali těžce náskok, tak o něj rychle na začátku třetí části přišli. Stačilo pár ztrát a zápas se začal vyvíjet úplně jinak. Poté se oba týmy střídaly ve vedení, nakonec hosté daleko lépe zvládli poslední část a zaslouženě vyhráli. Domácí jim opět (po kolikáté již) svým „matným“ výkonem ve druhé polovině zápasu vítězství doslova darovali.

Odvetu začali daleko lépe lovosické hráčky, v polovině utkání vedli již o čtrnáct bodů. Příchozí diváci ovšem čekali, jak domácí přistoupí ke druhé polovině. Nutno v tomto případě lovosické hráčky pochválit. Nebyl to nějaký oslnivý výkon směrem dopředu, ale jelikož je střelecký průměr Lovosic okolo čtyřiceti bodů, musí být vše postaveno na obraně. A ta tentokráte šlapala až do závěrečného klaksonu, hosté sice poslední část vyhráli, ale domácí si svůj pracně získaný náskok uhájili a tak se radovali z cenného vítězství.

Dobré bylo, že se do střelecké listiny zapsalo v obou utkáních vždy minimálně osm hráček včetně Míši Hrzánové, věkem ještě minižačky, která ať není s družstvem sehrána, nejen výborně bránila, ale právě její body pomohly k cennému vítězství. A konečně v obranné činnosti začaly šlapat všechny hráčky, což se nakonec ukázalo být tím vítězným faktorem, který v prvním utkání hlavně ve druhé polovině chyběl.

Lovosice – Děčín 40:50 (22:17)

Sestava Lovosic a body celkem:

Bártová (7), Sendlaiová, Moravcová, Piegelbauerová (4), Kuchařová (8), M. Hrzánová (4),  Šimicová (4), Hadašová (4), Jonášová (5), P. Hrzánová (4).

Lovosice – Děčín 43:32 (27:13)

Sestava Lovosic a body celkem:

Bártová (7), Sendlaiová (2), Moravcová (6), Piegelbauerová (10), Kuchařová (2), M. Hrzánová (6),  Šimicová, Hadašová, Jonášová (6), P. Hrzánová (4).