Nejlmladší mini – Ústí n L, Varnsdorf

Další turnaj nejmladšího minižactva se konal v Ústí nad Labem, a vítězem celého turnaje bylo naše družstvo. Podařilo se nám vyhrát jak nad domácími soupeřkami, tak i oplatit prosincovou prohru chlapcům z Varnsdorfu.

BK SLOVAN Ústí n. L. – ASK–BK Lovosice 36:74 (10:40)

Sestava a body – Kyzivát 22, Brůnová 10, Šulerová, Bednařík, Křivánková 8, Dlouhá, Kuchárik 6, Smutný, Pokorný, Vágnerová 2, Bilíková, Šindelářová, Šulerová M., Drobný, Kylíšková.

Základní pětka složená z hráčů- Kyzivát, Bednařík, Pokorný, Kuchárik a Smutný začala hodně dobře, bojovali o každý míč, pěkně si přihrávali a dařilo se jim střelecky. Velmi pěkně hrál Pavel Kyzivát, konečně zahrál, co umí a celý tým podpořil svými body. Také pětka složená z děvčat – Šulerová, Brůnová, Udatná, Šindelářová a Křivánková hrála hodně bojovně a důrazně v obraně, střelecky se dařilo Žambíně a konečně si dala víc bodů i Jana Brůnová. Sára a Bára se tedy do hry moc nezapojily, mohly by o sobě na hřišti dát konečně víc vědět. Příležitost  zahrát  si dostaly i naše nejmladší hráčky, měli jsme dostatečný bodový náskok a tak se mohly do hry také zapojit.

Ale – pokud bychom dali všechny střelecké pokusy a nájezdy, tak jsme vyhráli minimálně o dalších 30 bodů navíc, o tyto body jsme se připravili naši špatnou technikou střelby, nezodpovědností a zbrklostí. No a výskok pro míč po neúspěšné střelbě je také věc, kterou stále neumíme.

ASK – BK Lovosice – TJ SLOVAN Varnsdorf 46:29 (21:17)

Body – Kyzivát 20, Šulerová E. 11, Bednařík 5, Křivánková 4, Brůnová, Pokorný, Smutný 2.

Druhý zápas jsme opět začali s pětkou chlapců, jen v ní nehrál Pavel, nastoupila s chlapci Bára a moc se jim nedařilo. Hlavně opět střelba. Kluci stříleli třeba i pětkrát a nic. V zápalu hry a touhy dát koš střelbu kazili a míčem jen o desku bouchali. Také Michal nedával koše z nájezdů, dokázal soupeře o míč čistě obrat, dokázal i nedriblovat celé hřiště, ale moc bodů z toho nabylo. Škoda. Mohli jsme ihned po první čtvrtině mít větší bodový náskok, takto jsme tuto část hry prohráli 5 – 8. Druhá pětka děvčat s Pavlem zahrála velice hezky. Dokázali soupeře ubránit, nenechali je téměř nic odehrát, bojovali o každý míč, opět čistě a bez faulů jim brali míč, to se nejvíc dařilo Pavlovi a Elišce Šulerové. Pavel si dal hodně bodů po sebrání míče soupeři a samostatném nájezdu do koše. Také jsme si dokázali zahrát signál, ale z těch moc bodů nebylo. Tuto čtvrtinu jsme vyhráli 16 – 9, soupeři si dali pár košů po našem téměř žádném doskoku po střelbě. Skóre v poločase bylo 21 – 17 pro nás, takže žádný velký náskok a tak jsme se do soupeře pustili s cílem dávat koše a vyhrát. Jenže chlapcům se opět moc nedařilo, zase špatná střelba a žádný doskok. Jediné, co se jim povedlo, dokázali soupeře dobře bránit, nenechat je dostat se k nám ke koši a dávat body. Takže skóre po této čtvrtině bylo 25 – 25 a čekal se boj. Poslední čtvrtina byla hodně bojovná, konečně se naše hráčky a Pavel dokázali na hřišti vidět, kdo vybojoval míč viděl spoluhráče, přihráli si a začali dávat koše. Také se nám podařilo, hlavně Pavlovi, získat míč rozehrávaný po koši a opět ihned skórovat. V této čtvrtině si dala dost košů i Eliška Šulerová. Celkově jsme tuto čtvrtinu vyhráli 21 – 4, byla to z naší strany pěkná hra a celý tým si vítězství zasloužil.

Pochvala za velice pěkný a bojovný výkon.

Pavel nám i soupeřům zase po dlouhé době ukázal, že hrát basket umí, dařilo se i Žambíně a Janě, ubránily soupeře a ještě dávaly koše, víc zabrat v útoku a zrychlit by měl Míra a Viktor, také David by se měl trochu víc rozeběhnout. Bára a Sára tentokrát moc nezahrály, ubránit hráče a dostat se do útoku jim moc nešlo.