Starší minižačky – Litoměřice

ASK – BK Lovosice – SLOVAN Litoměřice 10 – 68  (4 – 27)

Sestava a body – Svobodová 4, Švábová, Smutná, Křivánková 2, Jaškovová, Brůnová, Šulerová, Bednaříková, Hrzánová, Ehlová, Filípková, Karfíková, Udatná.

ASK – BK Lovosice – SLOVAN Litoměřice 31 – 62 (14 – 24)

Body – Bednaříková 8, Svobodová 6, Ehlová 3, Jaškovová, Švábová, Šulerová, Hrzánová, Smutná, Křivánková, Filípková 2.

První utkání domácí hráčky vůbec nezvládly. Hrály zbrkle, dělaly velké množství chyb v driblinku. Špatně si přihrávaly, tragická střelba a hlavně hodně pomalé vracení se do obrany, to vše bylo příčinou takto vysoké prohry a naší neschopnosti dát víc bodů.

Druhý zápas byl herně i střelecky lepší. Sice jsme opět hodně míčů přihrávaly rovnou soupeřkám, dost míčů jsme nedoskočily, ale zlepšení přece jen bylo.

Děvčata hned od začátku zabrala v obraně, hrály důrazně, dokázaly soupeřky zastavit a donutit udělat chybu. Také si vyzkoušely zahrát sehrané akce, které se učíme, ne vše se podařilo, ale snaha se hodnotí. Skóre po první části bylo 6 – 12, oproti prvnímu zápasu o dost lepší hra a hlavně obrana. Druhou část hry jsme prohráli 8 – 12, děvčata se v prvním poločase opravdu snažila, ale porazila se vlastními chybami. Jen bychom ještě potřebovaly zrychlit, doskakovat míče po střelbě a dát do hry vše, aby se nám dařilo. Hodně musíme zapracovat na postu rozehrávačky, děvčata, která se to učí, ještě nezvládají udržet míč a zároveň organizovat hru. Ve druhém poločase jsme dělali opět naivní chyby, docházeli nám síly, ale přesto byl druhý zápas o kousek lepší. Také se většina hráček zapsala do listiny střelkyň, sice většina jedním košem, ale i to se počítá.