Basketbalová mistrovská sezóna nemá klasickou zimní přestávku, takže Oblastní přebor žákyň pokračoval ve svém pravidelném rytmu hned po Novém roce. Lovosice přivítaly vedoucí Zákupy.

Lovosice – Zákupy 33:41 (14:12, 30:30)

Sestava Lovosic a body celkem:
Sendlaiová, Moravcová (4), Piegelbauerová (13), Kuchařová (4), Smolová, Knotková (2), Hrzánová M., Šimicová (2), Hadašová (2), Jonášová, Hrzánová P. (6).

Utkání bylo překvapivě vyrovnané, domácí si celý první poločas udržovali mírný náskok. Ve třetí části dokonce hráli asi nejhezčí basketbal, který vycházel z výborné obrany a kombinační kolektivní hře v útoku založeného na rychlém protiútoku.

To, jak se dá prohrát vítězné utkání, ukázaly lovosické hráčky ve čtvrté části, jakoby zapomněly na to, co předváděly o chvilku před tím. Hosté nakonec vyrovnali a tak se šlo do prodloužení. Navrch v něm měli hostující hráčky, domácí mohli snižovat náskok šestkami, ale v zápase proměnili pouze jedinou, takže vítězství spadlo hostům doslova do klína.

Lovosice – Zákupy 27:31 (14:13)

Sestava Lovosic a body celkem:
Moravcová, Piegelbauerová (8), Kuchařová (4), Smolová, Knotková (6), Hrzánová M. (1), Šimicová (4), Jonášová (2), Hrzánová P.

V odvetě to alespoň v první části vypadalo, že se hraje úplně jiný sport, kde rozhoduje málo bodů. První část skončila 4:2. Úroveň hry obou týmů byla na hodně nízké úrovni, na druhou stranu je nutno přiznat, že hráčky měly v nohou již jedno utkání. Do poločasu se skóre na obou stranách přeci jen posunulo.

Třetí část vyzněla daleko lépe pro hostující družstvo, domácí nepředvedli vůbec nic. V poslední části se přeci jen lovosické hráčky vzchopily, zabraly, ale náskok hostů již nedokázaly stáhnout.

Opět naprosto zbytečná prohra. Ke špatné obraně, kdy opravdu brání pouze některé hráčky, přibyla i katastrofální střelba, takže hosté to měli hodně snadné.