Lovosické áčko mužů po dvou prohrách přivítalo tentokráte na své palubovce Litvínov, který doposud neokusil pocit vítězství. Domácí však hrají již delší dobu s torzem týmu, na střídání není pomalu kdo a herní pohoda ze začátku sezóny je také pryč, takže nebyl proto určen favorit utkání.

Lovosice – Litvínov 68:71 (35:41)

Body celkem: Beránek (20), Pova, Puchar Jiří (4), Žižka (16), Šebo (9), Puchar Jakub (6), Malý (13).

Lovosičtí celou první část tahali bodově za slabší konec provazu. Na zónovou obranu hostů se jim tentokráte střelba trojek nedařila, a když k tomu přibyla i malá koncentrace v obraně, vedli hosté po první části o tři body.

Stejný průběh měla koneckonců i druhá čtvrtina. Rozdíl byl pouze v tom, že domácí dokázali vždy stáhnout náskok hostů, aby ho ihned potom naprosto školáckými chybami znovu dovolili soupeři navýšit.

Do třetí části vstoupili domácí s odhodláním s tím něco udělat. Začali hlavně pořádně bránit, což mělo za následek nejen srovnání stavu, ale ve čtvrté minutě se trojkou Malého dostali po dlouhé době do vedení. Ale přišly opět technické chyby, k tomu uspěchaná střelba a hosté opět strhli utkání na svojí stranu.

To, že domácí tým není v herní pohodě, potvrdily první minuty v poslední části. Místo klidné hry a hledání si příležitosti k jednoduchému proměňování střel přišly neúspěšné trojkové pokusy, k tomu se přidaly i chyby v obraně a hosté v šesté minutě vedli o osm bodů. Domácím se sice herně nedaří, ale co jim upřít nelze, je bojovnost a snaha udělat ještě něco s výsledkem. Mezi sedmou a desátou minutou hosté nedali ani bod a minutu před koncem bylo srovnáno. Hosté pak dali trojku, domácí dvě šestky, tedy plus jeden bod pro hosty. Příčinou toho, že lovosičtí nakonec prohráli, i když měli možnost zápas ještě otočit, byly opět dvě neskutečné technické chyby v útoku. Hosté dostali výhru doslova na dlani, i když jí museli potvrdit v šestkách.

Družstvo Odehrané Vítězství Porážky Celkové
skóre
Body
1. BK Chomutov „B“ 5 5 410:345 10
2. BC Most 4 3 1 338:285 7
3. ASK-BK Lovosice 5 2 3 404:364 7
4. BK Teplice „C“ 5 1 4 358:479 6
5. BK Litvínov 5 1 4 367:404 6