Dva vyrovnaní soupeři se potkali o tomto víkendu v rámci Oblastního přeboru žákyň. Lovosice přijely do Děčína.

Děčín – Lovosice 31:23 (14:12)

Sestava Lovosic a body celkem:
Bártová (3), Sendlaiová, Moravcová (5), Piegelbauerová, Kuchařová (3), Smolová, Králová (7), Šimicová, Hadašová, Jonášová (3), Hrzánová (2).

Hosté začali zbytečně laxně, a protože ani domácí nepředvedli strhující představení, bylo to po první části jen 9:6 pro domácí. Ve druhé části sice byla hra na obou stranách dynamičtější, ale střelecky ještě chudší.

Třetí část hosté vyhráli o bod, ale rozhodující byla nakonec poslední část, ve které dali hosté jen dva body. Nakonec lovosické hráčky daly ze hry celkem jen šest košů, což svědčí samo o sobě o tom, jak to mohlo nakonec dopadnout.

Děčín – Lovosice 46:44 (18:18)

Sestava Lovosic a body celkem:
Bártová (11), Sendlaiová, Moravcová (6), Piegelbauerová (10), Kuchařová (8), Smolová, Králová (5), Šimicová, Hadašová (2), Jonášová (2), Hrzánová.

Domácí měli více ze hry v první čtvrtině, hosté naopak v té druhé, takže v poločase to bylo nerozhodně.

Ani třetí část o ničem nerozhodla a tak se vše podstatné nakonec odehrálo v té poslední. Ještě dvě minuty před koncem vedli hosté o pět bodů, domácí pak dali čtyři body v řadě, a nakonec rozhodovala úspěšnost v šestkách Tu měli lepší domácí a tak si i v odvetě vybojovali dva vítězné body.

K odvetě se vyjádřil asistent trenéra: „Jestli první utkání našeho týmu z pohledu nás trenérů byla nuda a nezáživný sólistický basketbal s mnohými chybami a špatnou obranou, pak po odvetě mohu pouze konstatovat, že nám ve druhém utkání chybělo k vítězství jen sportovní štěstí. Hráli jsme rozhodně kolektivněji než soupeř, který měl ve svém středu dvě kvalitní hráčky, které nakonec zařídily i jejich vítězství. Přesto si myslím, že jsme sehráli jednu z nejlepších partií a pokud budeme v tomto pokračovat, pak se to jistě projeví i na výsledcích. Samozřejmě bylo tam mnoho chyb, třeba špatná střelba ze střední vzdálenosti a mnoho n proměněných střel z pod koše, ale co bylo podstatné, zlepšila se o sto procent obrana a hlavně, holky začaly hrát kolektivně. Bylo se prostě na co koukat. Jen tak dál“.