Starší minižákyně – Česká Lípa

TJ DDM Česká Lípa – ASK-BK Lovosice 131:19

Body a sestava: Jaškovová 5, Šulerová, Bednaříková 4, Svobodová, Procházková, Filípková 2, Švábová, Brůnová, Smutná, Křivánková, Ehlová, Karfíková.

TJ DDM Česká Lípa – ASK – BK Lovosice 116:11

Body: Bednaříková 4, Svobodová 3, Jaškovová, Ehlová 2.

Další utkání odehrály lovosické minižačky na palubovce soupeře.

Jak popsat tyto dva zápasy? – musíme pochválit naše hráčky za naivní hru, nezdržování soupeřek v jejich rychlém útoku, prostě pro udržení tempa hry jsme dělaly vše. V zájmu urychlení jsme míč přihrávaly rovnou do rukou soupeřek, snažily jsme se nefaulovat, ale rozhodčí to viděli jinak, střelbu jsme prováděly, jen když nás soupeřky pustily k nim pod koš, ale naše skóre jsme o moc nezvýšily. Nekladly jsme žádný odpor ve všech herních činnostech na hřišti, takže hra byla plynulá, domácí hráčky se nehnuly od koše soupeřek, dávaly jeden koš za druhým, některé si asi udělaly osobní střelecký rekord.

Takhle rychle odehrané zápasy jsme neměly už dlouho a doma jsme stihly ještě sobotní oběd.

Některé naše hráčky se sice snažily, ale na rychlost a herní zkušenost soupeřek opravdu nemáme. Stále se naše děvčata na tréninku musí snažit o rychlé tempo, abychom soupeřkám stačily, ale to je jen přání trenérek, děvčata to vidí jinak. Také zahrání naučených akcí nám stále nejde, hráčky si nevynutí místo na hřišti a když to náhodou vyjde, tak zase nedají koš.