Oblastní přebor mužů pokračoval čtvrtým kolem, kdy ASK Lovosice na své palubovce přivítaly BC Most.

Lovosice – BC Most 79:85 (40:39)

Body celkem: Havlovec (4), Beránek (10), Puchar Jiří (2), Žižka (3), Šebo (27), Zůna (5), Puchar Jakub (20), Malý (8).

Domácí sice obdrželi první koš, ale pak předvedli v první části gala představení, které se dlouho od nich nevidělo. Na zónovou obranu dokázali lovosičtí reagovat šesti trojkami (hlavně Kuba Puchar měl slušnou fazónu) a protože skvěle fungovala i obrana, vyhráli tuto část domácí 30:13.

Jenže jako se den obrací v noc, tak se obrátil i výkon domácích. Snad s myšlenkou, že jim výhra spadne sama do klína, se snížila jejich koncentrace na zápas, stačilo neproměnění několika „šoupáků“ z pod koše a hosté ucítili svojí příležitost. Mají natolik zkušený tým, že dokázali využít hlavně technických chyb domácích hráčů ke vstřelení jednoduchých košů. Překvapivě i změna obrany na osobní dělala domácím daleko větší problém, než by se čekalo. A rázem to bylo po druhé čtvrtině jen o bod pro Lovosice.

Ve třetí části se hrál zcela vyrovnaný basketbal, domácí hráli ale stále ve větší křeči, hlavně jejich doskok pod oběma koši byl hodně žalostný. Přesto padalo hodně bodů na obou stranách, hosté vyhráli tuto část o bod, takže do poslední čtvrtiny se šlo za nerozhodného stavu.

Ještě v šesté minutě vedli domácí o dva body, hosté stále dotahovali mírný náskok svého soupeře. Pak opět přišly dvě zbytečné ztráty míčů a hosté je potrestali jednoduchými nájezdy do koše. Asi rozhodující pak byla trojka hostujícího Dvořáka minutu před koncem, domácí sice ještě stříleli šestky, ale jelikož jejich úspěšnost byla jen 50%, na poslední zvrat to již nestačilo.

Škoda, po opravdu vydařené první čtvrtině se domácí zbytečně sami připravili o výhru. Hosté jen využili chyb svého soupeře k obratu ve svůj prospěch.

Pořadí soutěže po 4. kole

  Družstvo Odehrané Vítězství Porážky Celkové
skóre
Body
1. BK Chomutov „B“ 4 4 320:265 8
2. BC Most 4 3 1 338:285 7
3. ASK-BK Lovosice 4 2 2 336:293 6
4. BK Teplice „C“ 4 1 3 278:389 5
5. BK Litvínov 4 4 296:336 4