Přípravný turna nejmladšího minižactva

V sobotu 29.9 odehrálo lovosické družstvo nejmladšího minižactva přípravný turnaj na domácí palubovce. Turnaj byl zaměřený na sbírání herních zkušeností nejmladších hráčů a také k zapojení úplně nových hráčů z přípravky.

Za tým Lovosic nastoupili – Brůnová, Šindelářová, Udatná, Šulerová E., Bednařík, Pokorný, Smutný, Kyzivát, Kuchárik, Karfík, Dlouhá, Vágnerová, Kylíšková, nejmladší hráčka Šulerová M. a nový hráči – Drobný, Zimáková a Moravec.

Družstva na turnaji hrála ve dvou skupinách, skupina A – Lovosice, Jablonec a Kralupy, skupina B – Roudnice, Litoměřice a Děčín, po odehrání ve skupinách se hrálo o celkové umístění.

LOVOSICE – KRALUPY     24 – 21 (0-6, 16-4, 4-3, 4-8)

Body – Bednařík 12, Udatná, Šulerová E. 4, Brůnová, Kuchárik 2.

První utkání na turnaji bylo herně dost vyrovnané. Lovosičtí hráči po první čtvrtině prohrávali 6 – 0, ale druhá pětka ve složení Udatná, Šindelářová, Šulerová E., Šulerová M. a Bednařík zabrala v obraně a vybojované míče si hezky přihrávali do útoku, v nájezdech se dařilo M. Bednaříkovi i E. Šulerové. Třetí čtvrtinu jsme hráli bodově vyrovnaně, v poslední části hry se soupeři snažili domácí tým dotáhnout, bylo to trošku drama, ale domácí si vítězství nakonec udrželi.

LOVOSICE – JABLONEC  37-2

Body – Bednařík 10, Šulerová E. 8, Brůnová 7, Pokorný, Kuchárik 4, Smutný, Moravec 2.

Druhé utkání ve skupině proti slabšímu soupeři odehrálo domácí družstvo hlavně s nejmladšími hráči, aby sbírali herní zkušenosti. Zkoušeli jsme je zapojit do hry, ještě stále neumí bránit, to je třeba hodně trénovat a vysvětlovat. Také si nevědí rady s míčem, pokud ho vybojují nebo jim ho spoluhráči přihrají. Přesto se snažili, měli velkou chuť do hry a nakonec se podařilo dát koš novému A. Moravcovi. Pochvala i starším hráčům, kteří se snažili nováčky do hry zapojit, když to šlo, tak jim i přihrávali a pomáhali jim v obraně. Tímto vítězstvím jsme postoupili do boje o celkově první místo na turnaji s celkem Roudnice n. Labem.

LOVOSICE – BA ROUDNICE N. LABEM 34 – 9 (10-0, 9-0, 13-2, 2-7)

Body – Kyzivát 12, Bednařík, Pokorný, Šulerová E. 4, Brůnová 3, Udatná, Smutný, Kylíšková 2, Vágnerová 1.

Finálový zápas byl nakonec lehčí, než trenérky předpokládaly. Soupeři z Roudnice umí zahrát dobře, ale v tomto utkání jim to nevyšlo. Domácí tým odehrál zápas opět s většinou mladších hráčů, naše opory si zahrály málo, ale nějaké koše si stihly dát.

Škoda, že nejlepší střelec u soupeřů se v tomto utkání netrefoval, mohl to být pěkný souboj o nejlepšího střelce turnaje, neboť v domácím týmu to byl zatím M. Bednařík.

V družstvu Lovosic nastoupila nejmladší hráčka M. Šulerová, která se snaží, nebojí se soubojů o míč a docela dobře se pohybuje v obraně. Nový hráči V. Drobný, A. Moravec a T. Zimáková se musí ještě hodně učit, nejde jim driblink a také v obraně se zatím neumí pohybovat. Ale to vše se budou učit na dalších trénincích. Víc zabojovat a rychleji se pohybovat potřebuje A. Dlouhá, V. Karfík, V. Smutný a D. Kuchárik, také obě dvě Terezky – Vágnerová a Kylíšková. Velké boje o míč předváděla B. Šindelářová a S. Udatná, také M. Pokorný se blýskl pěknou hrou. No a naše opory a snad i trochu jistoty ve hře – M. Bednařík, E. Šulerová, J. Brůnová a P. Kyzivát odehrály pěkná utkání. Občas jim nevyšla střelba a i rozehra, ale snaha o zahrání naučených akcí a pomoc mladším hráčům je třeba ocenit a zaslouží za to velkou pochvalu.

Na závěr turnaje byl vyhlášen nejlepší hráč z každého týmu a celkově nejlepší střelec.

Nejlepší hráči družstev – Lovosice – E. Šulerová,  Kralupy – Bžunková Gábina, Děčín – Kratochvíl M., Roudnice – Nováček Aleš, Litoměřice – Karterová Klára, Jablonec – Poláchová Tereza.

Nejlepší střelec turnaje byl Michal Bednařík s celkově 26 body.

Další výsledky skupin a o celkové pořadí

ROUDNICE  –  LITOMĚŘICE   23-8

DĚČÍN – ROUDNICE  20-27

KRALUPY – JABLONEC   24-13

LITOMĚŘICE – DĚČÍN  10-33

Zápas o 3. místo

KRALUPY – DĚČÍN   26-20

Zápas o 5. místo

JABLONEC – LITOMĚŘICE  16 – 10

Fotografie ze zápasů – zobrazit fotogalerii