Turnaj nejmladšího minižactva v Roudnici

Turnaj mládeže v basketbale „O povodňový pohár 2012“

Lovosický tým nejmladšího minižactva se zúčastnil v sobotu 22.9 turnaje v Roudnici n. Labem.

V loňském ročníku jsme skončili na druhém místě.

Turnaj jsme odehráli ve složení – Šulerová Maruška, Bilíková Vanda, Vágnerová Terka, Pokorný Míra, Drobný Vít, Smutný Viktor, Dlouhá Adéla, Karfík Vojta, Kuchárik David, Udatná Sára, Šindelářová Bára, Křivánková Tereza, Kyzivát Pavel,Šulerová Eliška, Brůnová Jana, Procházková Natálie, Švábová Lucka, Jaškovová Anna, Bednaříková Andrea.

BA Roudnice – Lovosice 25 – 13

Body – Bednaříková, Švábová 4, Šulerová 3, Kyzivát 2.

Hned první utkání se nám vůbec nevydařilo. Věkově starší hráčky, které byly na turnaj také pozvány ze strany pořadatele, vůbec nedokázaly zahrát a zabojovat, to co již umí. Velice špatná rozehra míče, který často dávaly zadarmo do rukou soupeřů, téměř žádná spolupráce a střelba tak tragická….Mladší hráči měli získávat herní zkušenosti, ale domácí hráči je k ničemu nepustili.

Sršni Písek – Lovosice 19 – 14

Body – Kyzivát 9, Procházková, Bednaříková 2, Kuchárik 1.

Velice podobný průběh jako v prvním zápase. Tady se nám nepodařila první čtvrtina, druhá byla herně trochu lepší, jenže nedávali jsme body a jen z trestných hodů jsme v této čtvrtině nedali 6 bodů. Herně nejhezčí a nejbojovnější byla třetí část hry. Dokázali jsme ji vyhrát 9 – 2, jenže zase špatná hra v poslední čtvrtině, a další prohra byla na světě. V tomto utkání jsme nedokázali dát celkem 12 bodů ze šestek, pokud by se nám dařilo je proměnit, výsledek by byl určitě jiný.

Strakonice – Lovosice 27 – 21 (6-6, 8-6, 7-3, 6-6)

Body – Bednaříková 7, Kyzivát 6, Švábová, Brůnová, Udatná, Křivánková 2.

S tímto soupeřem jsme v loňském roce remizovali, i letos bylo utkání hodně vyrovnané. Soupeřky ze Strakonic jsou velice šikovné, běhavé a jejich přihrávky na milimetr přesné. Naše hra se v tomto utkání trochu zlepšila, konečně jsme se dostali do útoku, jen ta střelba. Sice pár nájezdů A. Bednaříkové a P. Kyzivátovi vyšlo, ale šancí jsme měli hodně a proměnili málo, stejně dopadlo i proměňování šestek. Také se naše družstvo pokoušelo zahrát naučené signály, za to si tým zaslouží pochvalu, jenže opět bez košů. Škoda špatně zahrané třetí čtvrtiny, měli jsme i na výhru, ale bez košů to prostě nejde.

Po tomto utkání došla trenérkám trpělivost se špatnou hrou týmu a v šatně proběhla velice hlasitá a důrazná domluva hlavně starším hráčkám.

BK Ústí – Lovosice 12 – 15

Body – Kyzivát 6, Švábová 4, Brůnová, Bednaříková 2, Procházková 1.

V tomto utkání se konečně něco podařilo, hráči si zkoušeli zahrát naučené akce, ale opět bez bodového zakončení. Celý tým se začal snažit, podařila se i rozehra, také nějaké koše padly a lovosický tým konečně vyhrál.

BSK TJ Jičín – Lovosice  2 – 59

Body – Kyzivát 21, Pokorný 14, Křivánková 8, Brůnová 7, Šulerová E. 5, Udatná 4.

V tomto utkání si zahráli pouze naši nejmladší hráči, soupeři byli na palubovce opravdu začátečníci a tak dostali šanci i naši noví hráči. První čtvrtinu jsme začínali ve složení – Kyzivát, Pokorný, Smutný, Kuchárik a Drobný, střídala k nim Dlouhá a Bilíková. Střelecky se konečně prosadil Kyzivát, který do této doby herně hodně zaostával za tím, co umí, a pěkným a bojovným výkonem překvapil Míra Pokorný. Hrál velice dobře v obraně a dokázal hodně míčů získat tím, že hráče soupeře doběhl, čistě mu míč vypíchl a po zisku míče šel do rychlého útoku a skóroval. Také se hráči snažili zahrát naučené akce, ale to občas někdo pokazil tím, že byli na hřišti nesoustředění a nedokázali včas zareagovat na herní situaci. Do druhé čtvrtiny nastoupily hráčky – Udatná, Šindelářová, Brůnová a sesterské duo Šulerová Eliška a Maruška, na vystřídání byla Křivánková, Karfík a Vernerová. I této pětici se dařilo, hodně míčů vybojovali v obraně, dobře si přihrávali do útoku a konečně se hrál pěkný basket. První zápas si odehrál V. Drobný a M. Šulerová, oba se snažili a i zabojovali o míč.

Pochvala všem hráčům za účast, za předvedený výkon si zaslouží pochvalu hlavně věkově mladší hráči, starším minižačkám to tentokrát moc nevyšlo.