Nejmladší minižactvo

První mistrovský turnaj odehrálo na domácí palubovce v sobotu 20.10. naše nejmladší minižactvo a vedlo si velice dobře

ASK-BK Lovosice – TJ Slovan Litoměřice 63 – 24 (14-5, 24-2, 20-4, 5-13)

Body a sestava- Kyzivát 17, Bednařík 10, Šulerová E. 9, Brůnová 6, Pokorný 5, Udatná, Vobořil, Smutný 4, Dlouhá, Kuchárik 2, Kylíšková, Zimáková, Šulerová M.

Začátek utkání domácím vyšel, hned od začátku velice dobře bránili a získávali hodně míčů po zdvojení hráček v obraně. Utkání jsme začali v sestavě- Brůnová, Udatná, Kuchárik, Pokorný a Dlouhá, střídala k nim M. Šulerová. Celá pětka se snažila, také se pokoušeli zahrát naučené akce, které jim ne vždy vyšli, ale to proto, že někteří hráči nedodržují postavení při akcích a jsou zbrklí. Druhá pětka nastoupila ve složení Šulerová E., Kylíšková, Bednařík, Vobořil a Smutný, střídal Kyzivát a Zimáková. Největší pochvalu zaslouží E. Šulerová, která v obraně zvládala ubránit dvě i více hráček, vycházeli jí nájezdy do koše a hodně vybojovaných míčů dokázala přihrávat spoluhráčům. Také dvojice Bednařík – Kyzivát začínají být sehraní, na hřišti se vidí a spolupracují. V této čtvrtině ukázal Pavel Kyzivát dost individuelních činností, hlavně hru 1 na 1, kterou umí a divákům se hodně líbil. Ale jak začne sólovat a vymýšlet blbosti, tak mu nejde střelba, nepřihraje a ve snaze se zase zlepšit, kupí jednu chybu za druhou. Celé utkání jsme odehráli i s novými hráči, nebýt jich, neměli jsme nikoho na vystřídání. Do hry se dostala Terka Zimáková a také M. Šulerová, obě dvě se teprve učí, ale snažily se. V poslední čtvrtině se vyfaulovala J. Brůnová hned ve druhé minutě a tak na hřišti zůstali herně málo zkušení hráči a Sára Udatná. Ta jediná bojovala, bránila jak lvice a dokázala vybojovat dost míčů, ale po přeběhnutí celého hřiště již neměla síly na úspěšné zakončení anebo ji soupeřky dostihly, a tak nedávala koše. Ale v tu chvíli byla na hřišti nejlepší a jediná schopná něco zahrát. Také ona se hodně divákům líbila, sklidila často potlesk za neohroženou obranu.A naši kluci jen koukali a moc se nesnažili. Také ve hře zůstala teprve 6letá M. Šulerová, takže ji nezbylo nic než běhat a hrát. Sice jsme tuto čtvrtinu nakonec prohráli, ale na naše celkové vítězství to vliv již nemělo.

BK Slovan Ústí n. Labem – ASK- BK Lovosice 15 – 66 (5-6, 2-23, 6-17, 2-20)

Body – Kyzivát 25, Bednařík 12, Šulerová 10, Brůnová 7, Kuchárik, Pokorný 6.

Druhé utkání bylo celou první čtvrtinu hodně herně a střelecky vyrovnané. Také v počtu chyb a neúspěšných střeleckých pokusů se soupeři moc nelišili. Po malé změně v sestavě u domácího týmu se ve druhé čtvrtině hodně dařilo našim klukům. Obě jejich odehrané čtvrtiny byl střelecký koncert a sehraná dvojice Bednařík – Kyzivát sklízela potlesk a pochvalu diváků.

Opět velká pochvala Elišce Šulerové, v obraně hrála jako již zkušená hráčka, hrála chytře a s přehledem po celém hřišti. Také vypomáhala v obraně sestře i ostatním spoluhráčům. Jen trochu zlepšit techniku střelby, aby byl koš vždy, když vystřelí. Pavel Kyzivát hrál ve druhém utkání velmi dobře, i když hrál minimum času, dostával se po vybojování míče do rychlého útoku a skóroval a s přehledem ubránil nejvyšší hráčku soupeřek. Michal Bednařík si při basketbalovém turnaji ještě stihnul odehrát i turnaj v házené, hrál také velice dobře, nebyla na něm znát únava, s Pavlem jim to tentokrát hodně vycházelo a byla radost je při hře sledovat. Míče soupeřkám v obraně vypichoval velice lehce, a když se dostal do rychlého útoku, tak šel do střelby na jistotu. Ve druhém utkání chválíme i Janu a Sáru, obě za obětavou obranu a snahu zahrát útočné akce. Vobořil, Kuchárik, Pokorný a Smutný potřebují ještě víc zabrat v obraně a to znamená i myslet, ještě stále jim není moc jasné, jak se k soupeři v obraně postavit a jak bránit hráče v pohybu, pokud je míč na zemi tak se také moc nesnaží a čekají, jak to dopadne. I při hraní útočných akcí toho hodně kazili, stále jsou nesoustředění a nedokáží odhadnout, kdy se při signálu zapojit do hry a kdy ještě čekat. A jejich nájezdy do koše a střelba, to je spíš bouchání míčem o desku, ale přece jen už se občas strefili. No a Adélka Dlouhá – už by se měla víc zapojit do hry, jak v obraně, tak i v útoku. Ale na to má asi spoluhráče. Stále jen sleduje, jak to ostatní hrajou a zapojuje se jen minimálně. Takže přidat!

Maruška Šulerová, Tereza Zimáková a Tereza Kylíšková jsou hodně mladé a bez herních zkušeností, přesto pochvala za snahu.

Výsledek zápasu soupeřů

TJ Slovan Litoměřice – BK Slovan Ústí n. Labem 16 – 46