V dalším kole Oblastního přeboru zajížděly žákyně ASK Lovosice do Zákup.

Zákupy – Lovosice 65:29 (49:9)

Sestava Lovosic a body celkem:
Sendlaiová (3), Moravcová (4), Piegelbauerová (2), Smolová, Králová (8), Šimicová (2), Hadašová (4), Jonášová (2), Hrzánová (4).

Celý zápas se nesl ve znamení tragické střelby hostujícího družstva, kdy lovosické hráčky nedokázaly proměnit ani ty nejvyloženější šance jak z pod koše, tak i ze střední vzdálenosti. Naopak domácí využívaly mnohdy laxního přístupu hostů v obraně, oproti hostům měli ve svém středu tři střelkyně, které daly dohromady 57 bodů.

Po poločasové „dohodě“ hráček s trenérem se hra hostů rapidně změnila. Hosté hlavně začali bránit a tak nakonec tento poločas hosté vyhráli, i když se o moc jejich střelba nezlepšila.

Zákupy – Lovosice 52:30 (21:23)

Sestava Lovosic a body celkem:
Sendlaiová (4), Moravcová (6), Piegelbauerová (5), Smolová, Králová (2), Šimicová (2), Hadašová (4), Jonášová (6), Hrzánová (1).

Domácí opět začali stejně, hosté však lépe bránili, takže domácí se prosazovali do koše soupeře mnohem hůře. Od čtvrté minuty pak začali hosté hrát hru, kterou si trenér od svého týmu představoval. Dobrá obrana a zlepšená střelba, dobře sehrané akce, to vše značilo, že hosté vedli v poločasové přestávce o dva body a rozhodně se na jejich hru dalo koukat.

Bohužel ve druhém poločase se hra lovosických hráček vrátila do předchozího „standardu“. Ve třetí části sice vystřelili hosté celkem dvacetkrát, ale nedokázali z toho dát ani bod. Domácí ovšem také nebyli střelecky moc úspěšní, takže před poslední částí vedli jen o šest bodů. Ovšem místo toho, aby se hosté pokusili o obrat, následoval další herní výpadek, takže si domácí celkem snadno připsali druhé vítězství.

Škoda, hosté alespoň ve druhém zápase měli na to, aby ho vyhráli. To ovšem musí chtít všechny hráčky nejen útočit, ale hlavně bránit.