Třetí kolo svedlo dohromady zatím dva neporažené týmy ze západní skupiny Oblastního přeboru mužů, Chomutov přivítal na své palubovce ASK Lovosice.

Chomutov – Lovosice 79:69 (46:30)

Body celkem: Havlovec (6), Beránek (22), Ivančo, Puchar Jiří, Žižka (9), Šebo (18), Puchar Jakub (11), Malý (3).

Hosty stále trápí velké množství zraněných hráčů, což v praxi znamená, že na zápas je schopných odjet nejvíce osm hráčů. Tak tomu bylo i v Chomutově.

První čtvrtinu vyhráli domácí o osm bodů, neboť lovosičtí hráči hráli velmi vlažný basketbal bez pořádné obrany, bez pořádného doskoku pod oběma koši. Hlavně v tvrdosti v obranné činnosti byl hlavní důvod, proč domácí vedli. V poločasové přestávce tak domácí svůj náskok navýšili až na šestnáct bodů.

Pouze změna v účinnosti obrany a zrychlení útoku, to byl jediný recept na hru domácího týmu. A to se povedlo ve třetí části, kdy hosté zrychlili hru a dovolili svému soupeři vstřelit v této části pouze deset bodů. Náskok domácích tak byl před poslední čtvrtinou pouze deseti bodový. K vidění byl i doslova likvidační obranný zákrok hráče domácího týmu, za který měl být po zásluze vyloučen. Rozhodčí však byli velmi shovívaví, což rozhodně ke kvalitě zápasu nepřispělo. Ostatně dalšími dvěma obrannými zákroky „na hranici“ domácí potvrdili, že svůj basketbalový projev nezměnili (tedy alespoň někteří).

Hosté pokračovali ve velmi dobrém výkonu i v poslední části a v šesté minutě dokázali stáhnout náskok domácích na pouhé dva body. Pak však přišly jejich rychlé zbrklé střely, které bohužel obroučkou nepropadly, naopak domácí své střely proměnili. Konec se odehrával ve stylu NBA, kdy hosté ve snaze snížit faulovali hráče domácích, kteří poté stříleli s různým proměněným procentem šestky. Nakonec hosté prohráli o deset bodů, když hlavní příčinou jejich prohry byl pomalý rozjezd v první půli.