Nová sezóna, nová sestava, nová skupina – to jsou základní informace o začínajícím Oblastním přeboru mužů, kterého se zúčastňuje i tým ASK Lovosice.

Lovosice hrají ve skupině Západ a mají nové posily, o kterých bude jistě hovořeno aktuálně v rozboru utkání. V prvním utkání se lovosičtí představili na palubovce Litvínova a byl to vstup vítězný.

Litvínov – Lovosice 75:80 (42:35)

Sestava Lovosic a body celkem:
Šebo (26), Beránek (18), Pova (11), Puchar Jakub (9),  Žižka (8), Havlovec (6), Malý (2), Puchar Jiří.

Začátek hostům sice vyšel, ale na obou týmech baly znát jistá nerozehranost, takže to byla občas více „zastřelovaná“, než pořádný basketbal. Domácím se na konci první části podařil bodový odskok, takže do druhé části šli s náskokem sedmi bodů.

Ve druhé části se začalo v doposud celkem v přátelském duchu hraném utkání lehce přiostřovat a tak měli hosté možnost snižovat náskok domácích hlavně střelbami šestek. Nakonec se oba týmy v této části bodově rozešli smírně, takže i v poločasové přestávce domácí vedli.

Třetí část se nesla v duchu mírné nervozity hlavně u hostujícího družstva, neboť se jim nedařila jejich asi největší zbraň – střelba z trojkové vzdálenosti. Mít to v utkání průběžně deset nula je nemilé. Tréninkoví trojkoví „trhači sítěk“ si to však schovávali na pozdější dobu. Třetí část vyhráli domácí o dva body a měli rázně nakročeno k vítězství. Hostům stále nefungovala obrana, jak měla, lovosičtí hráli sice bojovně a agresivně, ale kolektivní obrana to rozhodně nebyla.

V sestavě Lovosic se objevili dva noví hráči, Tomáš Havlovec se vrátil na známá místa a z Ústí posílil tým Míra Beránek. Oba se pak výrazně podíleli na obratu, který předvedly Lovosice v poslední části. Hlavně se rapidně zlepšila obrana (domácí vstřelili za toto období jen 13 bodů), a začala šlapat spolupráce týmu v i útoku. Týmu prospělo i to, že se Honza Šebo posunul na křídlo a byla to právě jeho trojka, která znamenala obrat ve skóre. Druhou přidal starší z Pucharů a hned na to opět Šebo, a rázem hosté vedli o čtyři body. Domácí ještě stačili v poslední minutě vyrovnat, jenže se dopouštěli zbytečných faulů a hosté je úspěšně proměněnými šestkami trestali. Výborným závěrem si tak hosté odváželi dva vítězné body.