Zoufalý stav v dívčích kategoriích ve spojeném Oblastním přeboru Ústeckého a Libereckého kraje, donutil vedení soutěží spojit dohromady dívčí věkové kategorie U14,U15 a U17. Je trochu smutné konstatovat, že kromě této soutěže se hraje ještě tzv. divize a k tomu ligová soutěž, takže rozmělnění týmů v soutěžích je naprosto neadekvátní k tomu, kolik jich nakonec je dohromady.

Nicméně Lovosice jako tým U17 vstoupily do soutěže na palubovce Slovanu Litoměřice, které hrají s věkovou kategorií U14. Zajímavostí na této soutěži je ještě to, že se hrají dva zápasy v jeden den a je předepsána povinnost „jistého“ střídání hráček v jednotlivých čtvrtinách, což vlastně byl důvod, proč Lovosice hrají jako U17, neboť neměl pro nižší věkovou kategorii dostatečný počet hráček.

Litoměřice – Lovosice 35:37 (21:17, 31:31)

Sestava Lovosic a body celkem:
Králová (12), Knotková (11), Piegelbauerová (5), Kuchařová (3), Sendlaiová (2), Moravcová (2), Hadašová (2), Jonášová (2), Smolová.

První zápas v soutěži a hned prodloužení. Domácí postavili mladší tým, než se původně čekalo, takže lovosické hráčky v první části dlouhou dobu udržovaly mírné vedení na své straně. Nakonec sice o bod čtvrtinu prohrály, ale to nic neznamenalo.

Ve druhé části byly bodově úspěšnější opět litoměřické hráčky, hosté jim k tomu však dopomohli nejen laxní obranou, ale hlavně neproměněním ani těch nejvyloženějších střeleckých šancí.

Druhý poločas se bodově na obou stranách přibližoval spíše jinému sportu, neboť ho hosté vyhráli pouze 14:10, takže pokud diváci chtěli vidět nějaké střelecké a hlavně úspěšné manévry, museli být zklamáni. Nemohli však být zklamáni nasazením obou týmů, neboť ani jednomu nechyběla bojovnost. Hostům by stačilo, kdyby se jim alespoň o dvě procenta zvedla úspěšnost střelby a nemuselo by dojít k prodloužení.

Nakonec v něm byli hosté úspěšnější a tak si překvapivě, ale zaslouženě připsali první vítězství.

Litoměřice – Lovosice 52:31 (35:11)

Sestava Lovosic a body celkem:
Knotková (13), Piegelbauerová (8), Králová (4), Jonášová (4), Moravcová (2), Hadašová, Sendlaiová, Kuchařová, Smolová.

Ve druhém utkání nechal trenér domácích zahrát i některé ligové hráčky, a lovosické hráčky se, alespoň co se týče první části, z toho ještě před zápasem položily (a to je pouze slušnější výraz pro tento stav). Prohrát o sedmnáct bodů ve čtvrtině se může stát každému, ale otázkou je, jakým způsobem. To bylo na hře hostů to smutné.

Druhá část byla již vyrovnanější, ale herně na to byli domácí rozhodně lépe, hosté byli celkem smířeni s tím, že druhý zápas je pouze formalita.

Po důrazné domluvě trenérů se ve druhém poločase ze strany hostů konečně začal hrát basketbal, za který se nikdo nemusel stydět. Sice byly vidět staré známé chyby hlavně v obraně, kdy některé hráčky vůbec nevěděly při pobytu na hřišti, koho brání, a v útoku to byla opět kanonáda se slepými náboji, ale rozhodně byla vidět ta bojovnost, kterou trenéři v první půli postrádali. A nakonec hráčky splnily i požadavek, aby druhou půli hosté vyhráli. Jenže bodovou ztrátu z první čtvrtiny se rozhodně stáhnout nepodařilo.

Škoda, že Lovosice svému soupeři ulehčily práci. Hráčky však poznaly, že se dá hrát s každým. Sice pozdě, ale přeci.

Tým opět táhly Knotková s Královou, potěšila svým výkonem i Hadašová.