Ve druhém kole se muži ASK Lovosice představili v rámci Oblastního přeboru poprvé na vlastní palubovce. Soupeřem jim byly Teplice, které přivezly celkem mladý tým.

Lovosice – Teplice 108:54 (53:21)

Sestava Lovosic a body celkem:
Beránek (29), Šebo (20), Žižka (14), Pova (12), Puchar Jakub (12), Malý (12), Puchar Jiří (9).

Domácí mají sice na soupisce 14 hráčů, ale z toho je nyní 5 ve stavu zraněných, další mají pracovní povinnosti, takže střídačka na domácí straně silně zela prázdnotou.

Nicméně to nebránilo tomu, aby lovosičtí hráči si s chutí zahráli a zastříleli proti soupeři, který sice nebyl po herní stránce těžkým soupeřem, ale co se nemůže mladíkům z Teplice upřít, byla jejich snaha zahrát si a zabojovat o co nejlepší výsledek.

Domácí začali trochu „ospale“, svého soupeře oťukávali, přesto již od třetí minuty bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Sedmnáct vstřelených bodů v řadě, to byl základ pozdějšího úspěchu. Podobný průběh mala i druhá část, hosté měli tři hráče, kteří dokázali alespoň ohrozit koš a dávali také body.  Tepličtí také po několika dobře sehraných akcích domácího týmu přešli na zónovou obranu, ale popravdě ta také domácí moc nepotrápila.

Zvláště když ve třetí části domácí vstřelili šest trojek. Bylo také jasné, že domácí poleví v obraně a v útoku si dovolí věci, které by jim jinak moc u trenéra neprošli. Hosté proto v této části měli největší bodový přírůstek.

To, že padne i nepopulární stovka, bylo přítomným divákům jasné. Vstřelil jí Pavel Žižka a zbylí domácí hráči mu „upřímně“ gratulovali (a všichni jistě uhodnete proč). Zápas se poté dohrával v pohodě a klidu, vždyť celkem bylo odpískáno jen 22 faulů. Jasné vítězství, k vidění byly i pěkné akce. Divákům se zápas prostě musel líbit.

Příští zápas muži ASK Lovosice sehrají na horké palubovce Chomutova 26.10. od 18 hodin.