Turnaj ke Dni dětí

Lovosické minižačky se zúčastnily turnaje ke Dni dětí, který se uskutečnil v Litoměřicích.

TJ SLOVAN LITOMĚŘICE – BK LOVOSICE 30:19

Sestava a body – Bednaříková, Knotková 6, Hrzánová 3, Šulerová, Ehlová 2, Jaškovová, Brůnová, Procházková, Smutná, Filípková, Švábová.

První utkání začaly lovosické hráčky velice dobře, Základní pětka se do soupeřek pustila hodně odhodlaně a  nebojácně. Soupeřky totiž byly i o dvě hlavy vyšší. Výsledek tohoto boje překvapil, hosté vyhráli tuto čtvrtinu 6:4. Jenže druhá pětka už nedokázala hrát tak bojovně, hráčky si špatně přihrávaly, nedokázaly doskočit míč po střelbě a tak se soupeřky dostaly do vedení o 16 bodů v poločase. Třetí čtvrtina se hostům opět vydařila, zase to byl pěkný boj o každý míč, perfektně fungovala obrana, domácím hráčkám soupeřky nedovolily dát ani jeden bod a vyhrály tuto čtvrtinu 7:0. Poslední část hry se podařila i druhé pětce, ale již nedokázaly dotáhnout bodový náskok soupeřek a tak jsme celé utkání prohrály. Ale na to, že soupeřky se zúčastní kvalifikace o žákovskou ligu a mají téměř všechny hráčky o dost vyšší, tak to byl velice pěkný výkon lovosických žaček.

DDM ČESKÁ LÍPA – BK LOVOSICE 64:12

Body – Šulerová, Bednaříková 4, Švábová, Hrzánová 2, Jaškovová, Brůnová, Procházková, Knotková, Smutná, Filípková, Ehlová.

Všechnu herní chytrost, šikovnost a bojovnost si lovosické hráčky vybraly v prvním utkání a tak to dopadlo, jak to dopadlo. Celé druhé utkání bylo velice herně slabé, nedařilo se rozehrát míč, střelecky zakončit, hrály jsme hodně naivně a i obrana zklamala.

PASTELKA MLADÁ BOLESLAV – BK LOVOSICE 22:19

Body – Knotková 9, Švábová, Hrzánová 4, Šulerová 2, Jaškovová, Brůnová, Procházková, Bednaříková, Smutná, Filípková, Ehlová.

Boj o třetí místo v turnaji se nakonec nepodařil, děvčata se sice opět snažila, bojovala a hrála jak o život, ještě v druhé minutě čtvrté čtvrtiny vyhrávala o 7 bodů, ale závěr jsme nezvládly. Byla to opět hodně špatná a naivní obrana, některé hráčky stále nechápou, že si mají při střídání soupeřek dát pozor na to, zda nestřídá právě ta jejich. No a pak taky nájezdy do koše se tentokrát nedařily, špatná střelba a vůbec žádný doskok po střelbě. Škoda, tento zápas se dal vyhrát, ale porazily nás tři hráčky soupeřek, které jsme neubránily.

Přesto poděkování všem hráčkám a rodičům, tento turnaj jsme obsazovaly až na poslední chvíli a děvčata měla chuť si jet zahrát.