5.ročník turnaje veteránů

O tomto víkendu se v lovosické basketbalové hale konal již 5. ročník turnaje dříve narozených. Kromě domácího týmu se turnaje zúčastnily skoro již tradičně Kravaře a Teplice. Místo reprezentantů si letos přijely zasportovat „Holky z Ústí“ a pro všechny přítomné to byla velmi příjemná změna (hlavně pro jejich protihráče). Rozhodcovské „sako“ si oblékli Ivan Galia, Martina Blašková a Iva Pazourová.

Turnaj se hrál tradičně systémem každý s každým. Lovosičtí se hned v úvodu střetly s jedním s aspirantů na vítězství – s Kravařemi. První poločas byl ještě vyrovnaný, ale ve druhém domácím totálně odešla střelba a než znovu přišla, byl konec utkání.

Ve druhém utkání si obhájci trofeje – Teplice – lehce poradily s děvčaty z Ústí, přesto na ústeckých byla vidět velká bojovnost. Jen ta střelba, to byl trošku oříšek (58:12).

V dalším utkání si to domácí rozdali s Teplicemi a ještě v sedmé minutě to vypadalo na vyrovnaný duel. Hosté ale využili své velké přednosti, tj. vysokých podkošových hráčů, takže dokázali stahovat míče pod oběma koši a poté i úspěšně zakončovat. Druhá část byla sice vyrovnaná, hosté si ale náskok získaný v první části již pohlídali.

Kravaře s Ústím bylo další utkání. Kravařští se alespoň v první části chovali jako kavalíři a tak si ústecké hráčky ještě ve třinácté minutě první části mohli užívat pocitu, jak chutná vedení. Nicméně roli favoritů nakonec Kravaře potvrdily a získaly tak další výhru (51:31). Tím bylo i dané vyvrcholení turnaje.

Domácí si to totiž o třetí místo v dalším utkání rozdali s ústeckými a Kravaře se utkaly o prvenství s Teplicemi.

V zápase o třetí místo se konečně domácí dočkali vítězství, i když hned v úvodu hosté vedli 4:0. O výsledek se zasloužili všichni hráči a hráčky, neboť se kompletně všichni zapsali do listiny střelců.

Finále bylo pak, jak se patří. I početné diváctvo se dostávalo do varu, neboť se hrál opravdu vyrovnaný zápas, kdy se oba soupeři ve druhé části střídali ve vedení, aby nakonec lepší nervy v závěru měli kravařští, kteří tak oplatili teplickým porážky z minulých ročníků a putovní pohár, předávaný paní Holakovskou, tak změnil po delší době svého majitele. Nyní ji bude mít ve své kanceláři starosta Kravař (konečný výsledek 34:31).

Pořadí:

  1. Kravaře
  2. Teplice
  3. Lovosice
  4. Ústí

Sestava Lovosic:

Jan Landa, Míra Špringl, Jiří Puchar, Petra Žáková, Eva Jarošová, Lenka Šulerová, Pavel jaroš, Jan Řezníček.

Výsledky Lovosic:

Lovo – Kravaře 30:48

střelci: Puchar 8, Žáková 6, Landa, Jarošová a Šulerová po 4, Špringl a Jaroš 2.

Lovo – Teplice 31:49

střelci: Žáková 16, Puchar 6, Jarošová 4, Šulerová 3, Jaroš 2

Lovo – Ústí 43:20

střelci: Žáková 12, Šulerová 11, Řezníček 6, Jaroš 5, Jarošová 4, Puchar a Špringl 2, Landa 1.

Fotky z turnaje.