Ženy II.liga – Klatovy a České Budějovice

V posledním dvojkole základní části II.ligy žen se na palubovce Lovosic představily týmy, které budou stejně jako Lovosice hrát ve skupině o udržení. Protože se vzájemné zápasy započítávají do nadstavby, bylo tedy rozhodně o co hrát.

Lovosice – Klatovy 63:41 (32:27)

Sestava Lovosic a body celkem: Matulková, Šebová (4), Hanzlíková (18), Žáková (8), Hauerlandová (3), Palusková Denisa (4), Miková (13), Palusková Daniela (1), Mrvíková (2), Hořejší (10).

Po dlouhé době skoro kompletní domácí začali ve velkém stylu. Díky kvalitní obraně nedovolili soupeři proměňovat lehké koše, a tak vedení o šest bodů po první části bylo více než zasloužené.

Když v prvních pěti minutách navýšili domácí svůj náskok již na patnáct bodů, celkem slušně naplněná hala čekala jednoznačný průběh. Jenže hosté třemi trojkami snížili, a když domácím odešla střelba a hlavně se zhoršila obrana, dokázali hosté dokonce tuto část o bod vyhrát.

Naštěstí to byl u lovosických hráček jen krátkodobý výpadek, domácí opět zkvalitnili obranu, takže hosté měli opět problémy se vůbec prosadit. Za třetí část hosté dali jen sedm bodů, což je jasný úspěch obranné hry domácích.

Poslední část byla opět v režii domácího týmu, dařily se zahrát akce až do úspěšného konce, a tak si domácí mohli připsat třetí výhru v soutěži. Velmi důležité vítězství.

Lovosice – České Budějovice 70:87 (27:32)

Sestava a body: Matulková, Šebová, Hanzlíková (18), Žáková (13), Hauerlandová (10), Palusková Denisa (6), Miková (4), Palusková Daniela (2), Mrvíková (6), Hořejší (11).

Domácí prohráli v Českých Budějovicích o třináct bodů, takže aby se v konečné tabulce měli dostat před svého soupeře, museli by vyhrát o čtrnáct bodů.

Jenže již od začátku lovosické hráčky tahaly za kratší konec provazu. V první části se v podstatě vůbec nebránilo, domácí dostali třicet bodů, což nesvědčí o jejich kvalitní obraně. Hosté na tom však nebyli o nic lépe, takže kdyby se hrálo stejným způsobem i další čtvrtiny, bylo by konečné skóre pomalu jako v NBA.

Naštěstí se domácí v obraně zlepšili, jenže jim moc nešla střelba, takže se sice ke svému soupeři bodově přiblížili, ale hosté i v poločase vedli stále o čtyři body.

Domácí se opravdu snažili, ale někdy moc znamená málo a tak se jim stále nedařilo hosty dotáhnout. Lovosice dostávaly zbytečně lehké koše, a protože hráčky neproměnily v důležitých okamžicích své střelecké pokusy, hosté se stále drželi sice z pohledu domácího týmu na dohled, ale pořád tomu něco chybělo. Ke konci třetí části došlo ke zranění Elišky Mikové, a to se, i když nechtě, na týmu projevilo. Hosté stále hráli svůj mnohdy dost kontaktní basketbal, který hodně bolel, mnohdy však trestán nebyl, takže překvapivě na fauly vyhráli domácí.

V závěru zápasu to bylo spíše u domácích o morálce, než o nějakém kvalitním basketbale, hosté si svůj náskok ještě navyšovali, domácí prohráli poslední tři minuty 3:13. Škoda, čtyři hráčky domácích sice nastřílely přes deset bodů, jenže tentokráte se k nim již nikdo další nepřidal, takže bylo nutné hlavně ubránit soupeře, to se však nepovedlo.

Na lovosický tým, který ve skupině o sestup zůstal s Mostem, Klatovy a Českými Budějovicemi, tak čeká Zlín a Benešov, se kterými se utká systémem doma – venku. Sestupují poslední dva celky této skupiny.