Nadstavbovou část začali muži Lovosic v Litvínově. Domácím se na menším hřišti většinou daří, ale stávající výsledky jejich týmu nejsou nejlepší, proto favorit nebyl předem dán.

Litvínov – Lovosice 72:75 (38:36)

Šebo (12), Pova (9), Puchar J. st. (3), Puchar J. ml. (7), Pastyřík (4), Žižka (7), Kala, Zůna (11), Puchar Jakub (10), Malý (12).

Domácí hráli důsledně celé utkání zónovou obranu a to na malém hřišti je pro soupeře vždy těžké se prosadit. A protože litvínovští nikam nepospíchali, hrál se mnohdy pěší basketbal.

Hosté se svému soupeři „lehce“ přizpůsobili, a protože jim moc v první a druhé části nešla střelba ze střední vzdálenosti, domácí si udržovali lehký náskok. V osmé minutě se jen na chvíli ujali hosté vedení, přesto v hlavní poločasové přestávce vedli domácí o dva body, když svůj náskok získali pouze střelbou šestek.

Ani ve třetí části se nekonala změna, Domácí přeci jen hlavně díky nestárnoucímu Wiednerovi od svého soupeře bodově odskočili a do poslední části šli s náskokem šesti bodů.

V šesté minutě čtvrté čtvrtiny se konečně hosté začali trefovat i ze střední vzdálenosti a padli jim tam i dvě důležité trojky, přesto rozhodující „rozhýbání“ hostujícího družstva provedl až benjamínek družstva Jirka Puchar ml., který nejenže proměnil dva nájezdy, ale i nakonec proměnil rozhodující trojku, znamenající slibné vítězství do odvety.

Opět se projevila vyrovnanost týmu Lovosic, neboť se bodová zátěž týmu rozdělila na více hráčů, takže domácí měli v tomto stíženou pozici. Odveta se hraje na lovosické palubovce až 23.3. od 20 hodin.