Další dvojutkání čekalo starší žákyně Lovosic v sobotu, kdy přivítaly na své palubovce Zákupy.

Lovosice – Zákupy 40:65 a 34:59

Sestava Lovosic a body celkem:

Jaškovová, Sendlaiová (2), Piegelbauerová (2), Kuchařová (2), Knotková (25), Bendová (1), Králová (22), Bednaříková (2), Bártová (3), Moravcová (2), Jonášová (9), Hrzánová (4).

Obě utkání si byla celkem podobná. Domácí neproměňovali ani ty nejvyloženější šance a hostům stačila hra jedna na jednu k tomu, aby se dostávali do střeleckých pozic, které na rozdíl do domácích dokázali proměnit. V první čtvrtině vyrovnaná hra, kdy domácí sice stříleli o sto šest, ale nedávali, ve třetí si hosté nahnali náskok, aby poslední čtvrtinu domácí vyhráli.

Rozdíl mezi oběma týmy by se dal shrnout do několika bodů. První byl v tom, že sice oba týmy spoléhají na dvě tři hráčky, hostující hráčky však nejenže berou na sebe zodpovědnost, ale dokáží dát i důležité koše. U nich byl prostě daleko větší tlak hrát přímo do koše, u domácích převládala hlavně střelba ze střední vzdálenosti, která ovšem není zatím jejich nejsilnější stránkou.

Druhý rozdíl byl v tom, že ostatní hráčky soupeře chtěly hrát hlavně pro tým, u lovosických to mnohdy bylo spíše dát si koš za každou cenu bez ohledu na to, jak to dopadne.

A třetí rozdíl byl v obraně. Trenér to okomentoval slovy:

Jestliže nejsem hráč, který chce prospět týmu tím, že v útoku vezmu zodpovědnost na sebe nebo prostě se mi nedaří, což se samozřejmě může stát, musím chtít týmu pomoci v obranné činnosti. Jestliže nemám ani chuť pracovat v obraně, pak je otázkou, co chci vlastně na hřišti dělat. To si však musí jednotlivé hráčky zodpovědět hlavně sami k sobě.