Přátelské utkání nejmladšího minižactva

BK Lovosice – Basket. akademie Roudnice n. Labem  44:29

Body a sestava- Smutná 8, Šulerová, Karfíková 6, Hnilica 5, Hrzánová 4, Vobořil 3, Jaškovová, Udatná, Procházková, Karfík, Bednařík 2, Dlouhá, Brůnová, Šindelářová, Plaček, Beneš.

Přátelské utkání s roudnickými hráči se domácím velice podařilo. Mělo zároveň sloužit k výběru hráčů do domácího týmu pro zápasy v Národním finále a domácí hráči měli za úkol bránit a ubránit nejlepší hráče soupeřů. To se jim velmi dařilo. M. Bednařík P. Hnilica bránili nejlepší hráče roudnického týmu a bránili je velice dobře. Tito bránění hráči se nedostali téměř do žádné útočné akce, nedokázali rozehrát hru a ostatní čekali, co oni vymyslí. V první pětce domácích hráli Bednařík, Hnilica, Smutná, Procházková a Karfíková a hlavně děvčata si v tomto zápase vyzkoušela zahrát výpomoc v obraně. Hráči, které bránily jim moc práce nedaly a tak se učily výpomoc Bednaříkovi a Hnilicovi.

Také další pětka domácích – Jaškovová, Hrzánová, Šulerová, Brůnová a Plaček měla za úkol ubránit hráče tak, aby nedostali koš a nedovolili jim dostat se moc do hry. To se jim také podařilo, tato pětka vyhrála svoji čtvrtinu skórem 14 – 2. Do poslední části hry nastoupili naši nejmladší hráči – Udatná, Šindelářová, Vobořil, Karfík a Dlouhá. Tito hráči většinou v zápasech hrají málo, není na nich, aby rozehrávali a dávali koše. Teď se museli snažit sami si rozehrát, sami zahrát učené akce anebo i jít sami do útoku a dát koš. No, trvalo jim to, než se na hřišti rozkoukali, trenérky i spoluhráči ze střídačky jim hodně hlasitě napovídali, ale nakonec pochopili, co se po nich chce a že si musí oni sami přihrávat a hrát. Do pěkného nájezdu po neohroženém boji s klukem a získaném míči dostala Udatná, dala koš, byla faulovaná a ještě házela šestku. Také si první body dal i Vobořil a Karfík. T. Vobořil se do rychlého útoku dostal několikrát, pěkně získal míč, ale střelecké zakončení všech pokusů ještě chybělo.

Celé utkání bylo od domácího týmu velice hezky zahrané, všichni hráči hráli s chutí, se zápalem a hodně bojovně.