Ženy – Most, Ústí n.L.

O víkendu přivítaly druholigové ženy v Lovosicích dva týmy, které mají jiné postavení v základní tabulce. V sobotu přijel Most, se kterým sehrály Lovosice vyrovnanou partii v prvním utkání, takže se dal očekávat vyrovnaný průběh i tentokráte, v neděli přijel lídr tabulky – Ústí n.L., kde šlo o to se poprat o co „nejrozumnější“ výsledek.

Lovosice – Most 50:58 (26:33)

Sestava Lovosic a body celkem: Matulková, Šebová (2), Hanzlíková (2), Žáková (12), Hauerlandová (14), Palusková Denisa (2), Miková (8), Palusková Daniela (4), Pazourová (2), Mrvíková (4).

Začátek a vůbec celý zápas kromě druhé čtvrtiny vypadal ze strany Lovosic na dobře odehraný zápas. Jenže opět chyběl ten malý kousek k tomu, aby se zápas dotáhl do vítězného konce.

Trenér domácích to zhodnotil takto:“ Opět jsme začali velmi dobře, ještě v sedmé minutě první části jsme vedli, obrana fungovala perfektně a hosté se nedostali vůbec ke své klasické hře jedna na jednu. Střelecky se chytla naše posila Hauerlandová, bohužel se k ní nepřidala Hanzlíková, která měla blíže nespecifikované zdravotní potíže. Jenže co je to platné, s přibývajícím časem se klíčovým hráčkám nedostává fyzických sil (všichni víme proč), a tak se začínají dělat chyby, které na začátku neuvidíte. Toho samozřejmě soupeř dokáže okamžitě využít a dostáváme hrozně laciné koše. Z doposud odehraných třinácti zápasů jsme takto „prošvihli“ již osmý zápas.“

Lovosice – Ústí n.L. 42:82 (21:41)

Sestava a body: Matulková, Šebová (4), Hanzlíková (18), Žáková (2), Hauerlandová (6), Palusková Denisa (2), Miková (2), Palusková Daniela (4), Mrvíková (4).

Domácí si nechtěli udělat moc velkou ostudu, ale úvodní část tomu popravdě moc neodpovídala. Hosté si hlavně pod košem dělali, co chtěli a tomu odpovídalo i skóre po první části.

Další dvě čtvrtiny již probíhaly trochu v jiném režimu, domácí lépe bránili a hosté již neměli tak úspěšnou střeleckou mušku. Poslední čtvrtina se již dohrávala, domácí se střelecky ale moc neprosadili.

Názor trenéra byl jednoznačný: “Hosté sázejí hlavně na podkošovou hráčku, která nám bohužel chybí a na kvalitní střelbu z pole, kdy je v podstatě každá jejich hráčka schopna trefit se do koše. V tomto duelu jsem dal více příležitosti hráčkám, které se na plac minutově moc nedostanou, a hlavně v poslední části to bylo znát. Přesto musím holky pochválit, rozhodně se na zápas nevyflákly, a že soupeř má kvality na vyšší soutěž, je všeobecně známo.“