Nejmladší minižactvo – jedna prohra, jedna výhra po velice pěkném výkonu

Nejmladší minižactvo hrálo další mistrovský turnaj na domácí palubovce. Za soupeře měli chlapce z Litoměřic a děvčata z Chomutova.

BK LOVOSICE – SLAVOJ BK LITOMĚŘICE  23:54 (13:22)

Sestava a body – Hnilica 13, Hrzánová 4, Šulerová, Procházková, Smutná 2, Bednařík, Jaškovová, Brůnová, Karfíková, Vobořil, Šindelářová, Udatná, Dlouhá, Kuchárik, Karfík.

Chlapci z Litoměřic byli nad síly domácího týmu. Domácí sice začali utkání bojovně, hráli hodně aktivně, dokázali si zahrát naučené akce a po první části hry vedli o bod. Ale druhé pětce se již tak nedařilo, špatně si rozehrávali míč, hodně přihrávek šlo rovnou do ruky soupeře. Také obrana byla hodně děravá, boj o míč téměř žádný a tak si soupeři vypracovali náskok, který ve druhém poločase už jen navyšovali.

SLAVOJ BK LITOMĚŘICE – LEVHARTICE CHOMUTOV 43 : 45

Chomutov vyhrál v prodloužení, chlapci nedali několik jasných košů a děvčata toho využila.

LEVHARTICE CHOMUTOV – BK LOVOSICE 36:40 (12:18)

Sestava a body – Hnilica 14, Bednařík 8, Karfíková 7, Hrzánová 4, Jaškovová 3, Brůnová, Šulerová 2, Procházková, Smutná, Udatná, Šindelářová, Dlouhá, Kuchárik, Vobořil, Karfík.

Pěkné, bojovné, bodově vyrovnané utkání. Na pohled úplně jiné, než první utkání ze strany domácích. Celý tým bojoval, v obraně se jim dařilo ubránit vysoké hráčky soupeřek. Konečně hráčky i hráči ukázali, co se učí na tréninku a dokázali svých dovedností využít. Podařili se jim naučené akce, v útoku vycházeli nájezdy do koše. Soupeřky byly hodně důrazné v obraně, ale domácímu týmu se podařilo několik dobře zahraných akcí a náskok 6 bodů z první čtvrtiny si domácí udržovali během celého zápasu. V obraně je potřeba pochválit celý tým, ale Šulerová a Brůnová ještě o kousek víc, hodně vybojovaných míčů měl Bednařík a Hnilica, nějaké body dala konečně Karfíková, ale mohla dát ještě víc – jen ten driblink. Ve druhé pětce se na místě pátého hráče střídala Udatná – Šindelářová a také je můžeme pochválit, výškou byly na hřišti nejmenší a nebály se bránit vyšší hráčky.