Žákyně U15 – Sluneta Ústí n.L

První část nadstavby ukončily starší žákyně v ústí nad Labem s místní Slunetou. Hosté odjížděli do Ústí pouze v devíti, takže hlavně klíčové hráčky čekal dlouhý herní maratón, jelikož se hrají dva zápasy hned za sebou.

 

Ústí n.L. – Lovosice 43:50 (19:20)

Sestava Lovosic a body celkem:
Sendlaiová (5), Šmídová (1), Piegelbauerová, Knotková (8), Bendová (4), Králová (18), Bártová (7), Jonášová (5), Hrzánová (2).

Vůbec první vítězství v soutěži se rozhodně nerodilo lehce a velkou zásluhu na tom měla klíčová herní dvojice Lovosic – Králová s Knotkovou. A když se k nim přidaly i ostatní hráčky, které alespoň z mnoha střeleckých pokusů dokázaly vůbec něco proměnit, výsledek byl hned na světě.

Faktem zůstává, že to žádná basketbalová krása nebyla. I domácí spoléhali v podstatě na dvě hráčky, takže šlo více méně o to, která dvojice bude úspěšnější.

A otázkou bylo, jak dlouho hráčky vydrží se silami. Hosté se od druhé části zlepšili v obraně, ale zase se na hřišti některé hráčky jen vezly. Místo toho, aby si zahrály alespoň trochu naučené akce, některé prostě nepochopily, že basketbal je především týmová práce. V tomto utkání to naštěstí tolik nevadilo, neboť Králová si udělala střelecký rekord, a hosté dotáhli dobře rozehraný zápas do vítězného konce.

Ústí n.L. – Lovosice 49:30 (21:20)

Sestava Lovosic a body celkem:
Sendlaiová, Šmídová, Piegelbauerová (2), Knotková (5), Bendová (3), Králová, Bártová (13), Jonášová (7), Hrzánová.

A právě v odvetě se projevila nekázeň lovosických hráček jak v obraně, tak i v útoku.

Ještě v hlavní poločasové přestávce to vypadalo celkem nadějně, hosté prohrávali jen o jeden bod, ale domácí trenérka dávala příležitost mladším hráčkám, takže hosté měli rozhodně vést. Jenže se tak nestalo nejen proto, že střelecky se již hráčky Lovosic neprosadily (a že těch střeleckých pokusů bylo nepočítaně), ale hlavně kvůli doslova laxní obraně. Jestliže dvě hráčky brání skoro všechny hráčky soupeře, aby nedaly koš, a tři se na obranu vykašlou, nemůže tým myslet v žádném případě na vítězství.

Domácí si jednoduchými koši navyšovali od třetí části svoje bodové konto, a poté co se vyfaulovala Králová a Knotková během třetí čtvrtiny musela odjet, bylo v poslední části na lovosické pojetí basketbalu hodně smutné podívání. Nikdo nebyl schopen vzít na sebe zodpovědnost, každá hráčka hrála jen na sebe a to se v basketbale prostě nenosí.