V předposledním kole základní části jeli muži Lovosic opět na palubovku soupeře – tentokráte do Nového Boru. Doma prohráli se svým soupeřem jen o deset bodů, takže se dal čekat opět vyrovnaný zápas. Hrát v zimním období v Novém Boru znamená hlavně čelit velkému chladu v tělocvičně.

Nový Bor – Lovosice 71:72 (40:31)

Šebo (19), Pova (13), Puchar J. st. (1), Puchar J. ml., Pastyřík (8), Žižka (6), Kala, Zůna (14), Puchar Jakub (8), Malý (3).

Trenér hostů požádal přítomného druhého rozhodčího (neboť ten první ani dvacet minut před utkáním nebyl přítomen) o změření teploty v tělocvičně. Nic se však nedělo. Ovšem z hlediska rozhodčích se toho pak dělo mnoho.

Hosté začali první část lépe a vedení o tři body po úvodní části si rozhodně zasloužili. Dařilo se zejména podkošovým hráčům, zvláště Pova se dokázal prosadit hlavně útočným doskokem.

Druhá část byla ale ze strany lovosických hráčů sehrána naprosto katastrofálně. Jednak naprosto zbytečně ztráceli míče, jednak nadali ani „loženky“. Domácí toho využili a část mezi druhou a sedmou minutou vyhráli 14:2.

Hosté se však nechtěli vzdát možnosti poprat se o výsledek už proto, že svůj „tragický“ výkon předvedli i oba rozhodčí. To, že pan Dorník nepřeběhne už ani půlku a píská fauly pod košem ze vzdálenosti 14m, není dáno kvalitou, ale již lety strávenými coby rozhodčí na palubovkách, což se dá samozřejmě s jistou vůlí akceptovat, ale že se k podprůměru uchýlí i jindy dobře pískající pan Mašek, to je opravdu velká škoda.

Třetí čtvrtinu tak hosté začali náporem a do osmé minuty stáhli náskok domácích na tři body. Mohli klidně i vést, ale opět přišly naprosto zbytečné chyby v útoku, které sice mnohdy domácí nepotrestali, ale hosty stálo mnoho sil znovu míč vybojovat.

V poslední části se lámal chleba mezi šestou a osmou minutou, kdy hosté konečně svého soupeře bodově dohnali. Minišňůrou osmi bodů si vzali po dlouhých minutách vedení zpět a to i přes veškerou snahu domácího týmu nakonec z rukou nepustili. Domácí dokonce poslední tři minuty dohrávali ve čtyřech, jenže místo toho, aby hosté svojí přesilovku využili, ještě se o své vítězství strachovali.

Domácí byli určitě pohyblivější a rychlejší (věkový průměr týmu k tomu jen nahrával), hosté chtěli rozhodně hrát více takticky, ale mnohdy to byly spíše žákovské chyby, které hosté „měli“ ve svém sortimentu, a které snižovaly výkon celého týmu.