Mladší minižactvo s polovičním úspěchem

Družstvo mladšího minižactva hrálo další mistrovské zápasy v Ústí n. Labem.

BK Skřivánek Ústí n. Labem – BK Lovosice  39 :43 (15 :22)

Sestava a body – Bednaříková 10, Bednařík 6, Hrzánová 5, Šulerová, Smutná, Procházková 4, Jaškovová 3, Svobodová, Karfíková, Hnilica 2, Brůnová 1, Švábová, Hromadová, Ehlová, Holečková.
První utkání bylo celé ospalé, hráči Lovosic hráli hodně špatně, takže domácí tým mohl skórovat téměř z každé situace na hřišti a hosté se jen dívali. Tolik špatných přihrávek, žádná obrana a už vůbec neexistoval nějaký boj o míč  Přesto si hosté vypracovali malý bodový náskok, jenže domácí tým se pomalu dostával do tempa a tak se stalo, že v poslední minutě třetí části a v začátku čtvrté čtvrtiny se ujali vedení. Lovosičtí se konečně trochu zlepšili v obraně, která byla v tomto zápase hodně slabá, dostávali se do nájezdů do koše, kde byli většinou zastaveni faulem. Protože domácí tým měl již hodně odpískaných faulů celého týmu, tak se házely trestné hody. Jenže ani v tomto se hostům nedařilo, dali pouze 5 šestek ze 14 pokusů, a drama se blížilo. Domácí vedli ještě v 7 minutě o koš, trenéři si vybírali jeden oddychový čas za druhým a snažili se vymyslet taktiku na soupeře.  V poslední minutě se strefila do koše Smutná, tím vyrovnala na 39-39, potom dala koš Hrzánová. Ihned na to byl faul na domácí hráčku, domácí mohli úspěšnou střelbou vyrovnat. Naštěstí se hráčka netrefila a po získání míče se dostala ještě do nájezdu Šulerová, která koš nedala, ale po faulu šla házet trestné hody a dala oba dva.

BK Skřivánek Ústí n. Labem – BK Lovosice   49:36 (21:19)

Sestava a body – Hnilica, Ehlová 7, Bednaříková , Hrzánová 4, Jaškovová, Smutná, Svobodová, Karfíková 3, Procházková 2, Švábová, Brůnová, Filípková, Bednařík, Holečková, Šulerová.
Ještě horší začátek než v prvním utkání, žádná obrana, naivní hra a žádný doskok po střelbě , to vše končilo skórem 15 – 5 pro domácí po první čtvrtině. Druhá čtvrtina se lovosickým vydařila, dokázali zlepšenou obranou získat nějaké míče a dát koš, ale i tak domácí měli v poločase dvoubodový náskok. Po změně stran se ale opakovala tragická hra hostujícího týmu, opět se jim nedařilo v obraně, vysoké hráčky soupeřek si dělaly pod košem, co chtěly, lovosické hráčky je nebyly schopné ubránit, nedoskočily žádný míč a tak se z prvního vítězství v letošní sezóně zaslouženě radovaly domácí hráčky.