Další dvojzápas čekal lovosické starší žákyně v neděli, kdy na své palubovce přivítaly Liberec. Domácí stále čekají na výhru a v tomto dvojduelu rozhodně nebyli favoritem.

 Lovosice – Liberec 15:78 a 26:82

Sestava Lovosic a body celkem:
Sendlaiová (2), Šmídová (2), Piegelbauerová (7), Kuchařová (3), Knotková (16), Bendová (4), Moravcová, Jonášová (5), Hrzánová (2).

Domácí nastoupili bez Králové, takže základní rozehra ležela na Knotkové. Ostatní sice dostali šanci si zahrát na pozici jedničky, ale bohužel se ani Piegelbauerová ani Moravcová na tomto postu neosvědčily.

V prvním utkání stačili domácí svému soupeři pouze ve druhé části, kterou prohráli jen o tři body. V ostatních doslova svou laxní obranou a technickými ztrátami nabízeli libereckým hráčkám zdokonalování se v základních dovednostech, jako je dvojtakt a doskok pod oběma koši. A protože domácím nevycházela vůbec střelba z jakékoliv vzdálenosti, nebylo o vítězi od začátku pochyb.

Odvetu začali lépe domácí a vedli 2:0 a později dokonce 6:5. Bylo to však jejich poslední vedení, hosté využívali chyb domácího týmu a když lovosické hráčky nebyli schopné cokoli doskočit (natož aby některé se alespoň snažily bojovat a každý míč), rychle si vypracovali náskok, který hlavně ve druhé a poslední čtvrtině lehce navyšovali.

Domácím se podařila jen třetí část, ve které s hosty drželi krok jak herně, tak i bodově. Jenže když nepromění domácí kromě střelby zdálky sedmnáct šestek, není co řešit.