Ženy II. liga – České Budějovice a Klatovy

Zájezdem do Českých Budějovic a Klatov ukončily ligové ženy Lovosic první část v základní skupině. Oba domácí týmy jsou na spodku tabulky stejně jako Lovosice, takže se daly očekávat velmi vyrovnané utkání.

České Budějovice – Lovosice 62:49 (33:29)

Sestava Lovosic a body celkem: Matulková (4), Šebová (3), Hanzlíková (10), Žáková (9), Palusková Denisa (2), Miková (4), Palusková Daniela (7), Hořejší (10).

Lovosice představily novou podkošovou posilu z Aritmy Praha, naopak jiná podkošová hráčka oznámila dva dny před zájezdem, že končí v týmu (?!). A přes jistou nesehranost se svými spoluhráčkami se představila Bára Hořejší v dobrém světle, po sehrání bude určitě platnou hráčkou Lovosic. Domácí produkovali obranu, na kterou nejsou hosté zvyklí. Kontaktní, mnohdy za hranicemi pravidel. Rozhodčí to však jako nedovolené bránění nepovažovali, lovosické hráčky měly proto mnohdy menší čas na střelbu, než by potřebovaly. Mimochodem, v neděli stejné obranné zákroky rozhodčí již pískali jako fauly, což bylo správně.

A rozhodla právě nepřesná střelba, kterou měly Lovosice. Za druhý poločas daly pouze dvacet bodů a to bylo málo. V obraně Lovochemie to mnohdy lehce zaskřípalo, a když se k tomu přidaly i technické chyby, domácí si vítězství pohlídali. Každopádně dobré bylo, že se do listiny střelců zapsaly všechny lovosické hráčky.

Klatovy – Lovosice 47:62 (29:30)

Sestava a body: Matulková (4), Šebová, Hanzlíková (15), Žáková (14), Palusková Denisa (4), Miková (10), Palusková Daniela (3), Hořejší (12).

Konečně. První výhra se však nerodila lehce. Již ve třetí minutě se zranila Hanzlíková, která se do hry nakonec ještě vrátila, ve třetí části si opět s kolenem hnula Šebová, která nedohrála.

Hrál se basketbal, který v nedělním dopoledni rozhodně místní diváky moc nenadchl. V první části vedli hosté již o pět bodů, ale nakonec čtvrtinu vyhráli jen o dva. Druhá část byla zcela vyrovnaná, chyby se vyskytovaly na obou stranách, takže hosté si vedení o jeden bod i do poločasu uhájili. O bodový úspěch hostů se staraly hlavně podkošové hráčky Miková s Hořejší.

Třetí část, zejména od šesté minuty, vzala do rukou Tereza Hanzlíková. Deseti body dostala hosty do vedení a zároveň vnesla tolik důležitý klid do řad lovosických hráček. Hosté vedli před poslední částí o jedenáct bodů a bylo na domácích, aby dotahovali lovosický náskok. Hosty zdobila i výborná obrana, domácí jim dokázali dát pouze šest bodů.

V poslední části si zase vzala do svých rukou zodpovědnost za průběh utkání Petra Žáková. Nejenže odtáhla na rozehře celý zápas, důležitými body držela domácí stále na uzdě. A protože opět čtyři hráčky se dostaly přes deset bodů, mohly po závěrečném klaksonu Lovosice slavit svojí první výhru.