Zápasem s litoměřickým céčkem ukončili lovosičtí basketbalisté první část základní části. A byl to zápas se vším všudy. Plná hala diváků a basketbal, na který se rozhodně dalo koukat.

Lovosice – Litoměřice 100:65 (42:40)

Sestava Lovosic a body celkem:
Šebo (29), Pova (14), Puchar J. st., Puchar J. ml. (8), Žižka (13), Zůna (11), Puchar Jakub (14), Malý (11).

Hosté přijeli s mladým týmem, který sice neměl tolik zkušeností, ale ve svém středu měli rozhodně hráče, kteří patřili mezi dorostenecké naděje. Hned první část ukázala, jak to bude na hřišti vypadat. Domácí se mohli spolehnout na celý tým a klid na rozehrávce, hosté se spoléhali na Bruzla, Prokopa a Poláka, kteří nájezdy do koše chtěli zakončovat. Lovochemie i díky třem trojkám první část vyhrála o devět bodů.

I druhá část byla basketbalové vyrovnaná, domácí spoléhali na podkošové hráče, hosté naopak na rychlost a nájezdy do koše. Zlepšila se jim i střelba ze střední vzdálenosti, domácí totiž polevili v obraně a nechali hráče v klidu střílet. Proto tuto část domácí prohráli a vedli v poločase pouze o dva body.

V třetí čtvrtině se očekával nápor hostů, jenže domácí chytrou hrou nenechali hosty dostat se do jejich klasické hry. I nadále se hlavně prosazovali domácí pivoti, kteří měli výškovou převahu a dokázali jí využít. Hosty po prostřídání táhl svou střelbou pouze Ondra Prokop. Přesto ani po třetí části nebylo rozhodnuto.

Ještě ve druhé minutě poslední části se hosté trojkou dotáhli na rozdíl sedmi bodů. Pak však přišla část, ve které hlavní režii měli hráči Lovosic. Hlavně dvě trojky v řadě hosty srazila a pak následovala šňůra, ve které domácí bránili na sto procent a měli i vysokou střeleckou úspěšnost. V sedmé minutě to bylo rázem o dvacet bodů a hosté rezignovali. Nakonec i obdrželi nepopulární stovku s rukou Kuby Puchara.

Domácí si první úspěch v soutěži zcela zasloužili, hráli kolektivněji a dařilo se podkošovým hráčům. Hosté nehráli špatně a konečný výsledek je přeci jen trochu zkreslený, první tři části rozhodně nevypadaly na takovýto konečný výsledek.