Mladší minižactvo

Mladší minižactvo mělo na domácí palubovce za soupeře družstvo z Litoměřic, které bylo papírově silnější, ale hlavně druhé utkání bylo ze strany domácích hráčů hodně dobře zahrané a bodově vyrovnané až do konce třetí čtvrtiny.

TJ Lovochemie Lovosice – TJ Slovan Litoměřice 30:74 (20:34)

Sestava a body: Bednaříková 12, Bednařík, Smutná 4, Svobodová, Šulerová, Hrzánová, Hnilica, Filípková 2, Karfíková, Brůnová, Ehlová, Procházková, Hromadová, Beneš.

Domácí hráčky v první čtvrtině začaly velice pěkně, hlavně zásluhou A. Bednaříkové si vypracovaly slibný náskok. Dařilo se jim v obraně, hodně míčů vybojovaných důraznou obranou skončilo v koši soupeřek. Do druhé čtvrtiny nastoupila v družstvu soupeřek hodně vysoká hráčka, s kterou si domácí podkošové hráčky vůbec nevěděly rady, a její obrana při střelbě byla neúspěšná. V útoku si domácí hráčky měly zkoušet nový útočný signál, ale ten se vůbec nedařil zahrát. Do druhé čtvrtiny vyměnily domácí trenérky pětky proti soupeřkám, ale ani to nepomohlo, vysoké hráčky soupeřek si s chutí zastřílely a jejich obrana byla téměř nemožná. Během celého utkání se domácí hráči hodně snažili, bojovali, pokoušeli se v obraně si vypomáhat, ale střelecky se jim nedařilo a neměli vůbec žádné doskočené míče po vlastní střelbě i střelbě soupeřek.

TJ Lovochemie Lovosice – TJ Slovan Litoměřice 38:56 (24:28)

Sestava a body: Hnilica 10, Bednaříková, Svobodová 6, Smutná 5, Hrzánová 3, Ehlová, Brůnová, Šulerová, Bednařík 2, Procházková, Hromadová, Filípková, Karfíková, Beneš.

Druhé utkání bylo herně i střelecky až do začátku poslední čtvrtiny vyrovnané. Domácí hráčky se v obraně soustředily hlavně na obranu vysokých hráček soupeře, po střelbě dokázaly doskočit míč a ten rozehrát dál do hry. Celý tým hrál s chutí, o každý míč se hodně tvrdě bojovalo, ale bojoval i soupeř a tak se nikdo nedostal do většího bodového náskoku. Před poslední čtvrtinou prohrávalo domácí družstvo o dva body a to bylo velice překvapivé. Čekal se dramatický a v případě výhry domácích i zasloužený závěr zápasu. Jenže domácí hráčky se na hřišti dlouho nemohly dostat do hry. Dělaly velice hrubé chyby v obraně, opět hrála nejvyšší hráčka soupeřek a téměř bez obrany dávala jeden koš za druhým. Škoda těchto chyb, celé utkání bylo velice pěkné od obou soupeřů, závěr zápasu domácí tým nezvládl. Domácí hráči si také v celém zápase zkoušeli zahrát naučené signály jak obranné, tak i útočné ale se střídavými úspěchy. Někteří hráči si ještě neuvědomují, že je tyto akce potřeba zahrát přesně tak, jak se učí na tréninku a také je správně načasovat. Ale na tom stále pracujeme a zlepšujeme.
Přesto za oba zápasy zaslouží naše mladší minižactvo pochvalu, měli v zápasech i některé pěkné akce, dokáží si vypomoct v obraně, bojují a snaží se hrát kolektivně.