1. Místo na mikulášském turnaji v Pardubicích

Družstvo nejmladšího minižactva se v sobotu 3.12 zúčastnilo mikulášského turnaje v Pardubicích za účasti týmů Slovanka Praha- dívky, SŠB Pardubice- chlapci, Studánka Pardubice – dívky a chlapci z Roudnice n. Labem.
Po velice pěkném kolektivním a bojovném výkonu jsme zaslouženě celý turnaj vyhráli.
Nejužitečnějším hráčem našeho družstva byl vyhlášen Michal Bednařík, do All stars týmu turnaje byla zvolena Míša Hrzánová a Pavel Hnilica. Nejlepší střelec byl M. Bednařík a druhý P. Hnilica.

Za lovosický tým nastoupili – Hrzánová, Bednařík, Hnilica, Šulerová, Procházková, Jaškovová, Filípková, Udatná, Vobořil, Dlouhá, Brůnová, Smutná.

Všechny zápasy odehrálo naše družstvo s minimální možností střídat, takže si všichni dostatečně zahráli a hlavně naši nejmladší hráči získali dost herních zkušeností.

BK Studánka Pardubice – TJ Lovochemie Lovosice 8:70 (2:14, 3:16, 3:20, 0:20)

Body: Bednařík 21, Hnilica 20, Hrzánová 10, Šulerová 8, Bednaříková 4, Jaškovová, Brůnová, Filípková 2, Procházková 1.

Velice pěkné utkání na začátku turnaje. Celý tým hrál s velkým nasazením, hned po prvních vstřelených bodech měli děti ještě větší chuť hrát a vyhrát, celá lavička se navzájem povzbuzovala. Při každém získaném míči si pěkně přihrávali, pěknými a úspěšnými nájezdy do koše se hlavně předvedli Bednařík a Hnilica.

BA Roudnice nad Labem – TJ Lovochemie Lovosice 6:62 (6:18, 0:18, 0:10, 0:16)

Body: Bednaříková 20, Procházková 12, Hnilica 9, Bednařík 8, Jaškovová 5, Hrzánová 4, Šulerová, Filípková 2.

Derby družstev ze severu – chlapci z Roudnice většinou naše družstvo v přátelských zápasech poráží, takže jsme měli obavy, jak tento duel skončí. Ale také tento zápas jsme dovedli do vítězného konce. Obrana byla téměř bez chyb, ty dělali jen naši nováčkové, opět hodně získaných míčů ze hry a pěkné zakončení. Dost košů padlo z naučeného útočného signálu, na ten nenašel obranu žádný tým.

Slovanka Praha – TJ Lovochemie Lovosice 6:100 (2:28, 4:20, 0:22, 0:30)

Body: Bednařík, Hnilica 30, Hrzánová 14, Filípková, Procházková 8, Brůnová 6, Šulerová, Dlouhá 2.

Perfektní výkon, obrana po celém hřišti a k tomu nájezdy Hnilici a Bednaříka do koše, to vše spělo k první stovce na turnaji.  Jak se stovka blížila, tak celá lavička stála a povzbuzovala spoluhráče na hřišti. Celý tým byl úplně nabuzen, jenže když se stovka blížila, najednou bylo dost střel mimo, takže pěkné nervy pro diváky. Michal, který do té doby dával jeden koš za druhým, se najednou netrefil, sice střílel, ale po několika pokusech doskoků a opětovné střelby dala stovku Míša Hrzánová.

SŠB Pardubice – TJ Lovochemie Lovosice 6:110 (2:27, 0:34, 2:17, 2:32)

Body: Hrzánová 32, Bednařík 26, Hnilica 21, Šulerová 14, Jaškovová  6, Filípková 4, Procházková 3, Udatná, Bednaříková 2.

Další pěkné utkání, všichni hráči, kteří byli na hřišti, se snažili, hodně se do hry už zapojovali i naši nejmenší a nejmladší hráči. Chlapci z Pardubic se kasali, že nás porazí a ukážou nám, jak se hraje basket. Takže se náš tým domluvil, že mi jim to také ukáže, A začal boj, který trval asi jednu minutu. Potom jim Hnilica a Šulerová ukázali, jak se brání, získává míč a proměňují nájezdy do koše. A protože bylo naše družstvo hodně rozjeté, tak se čekala další stovka a něco navíc. Také v tomto utkání jsme si zahráli naučené útočné akce, soupeři nestíhali v obraně, takže skóre hezky narůstalo. Před dosažením stovky hráči na střídačce skandovali, mohutně se povzbuzovali a hráčům na hřišti nezbývalo nic jiného, než dávat koše a dávat koše. Takže jsme soupeřům ukázali, jak se hraje basket a někteří hráči to neunesli, byla i nějaká slzička.

POCHVALA VŠEM HRÁČŮM

Hráli hodně kolektivně, měli za úkol zapojit do hry nejmladší hráče a to dodržovali. Celý náš tým dobře hodnotili i trenéři soupeřů, líbil se jim Pavel a Michal svými obrannými zákroky a nájezdy do koše. Chválena ale byla i děvčata a celé družstvo za kolektivní hru.