Nejmladší minižactvo

V neděli, po náročné sobotě, kdy většina týmu hrála turnaj v Pardubicích, hrálo naše družstvo další mistrovská utkání na domácí palubovce. Trenérky byly zvědavé, jak děti zvládnou hodně pozdní návrat a další zápasy po fyzické stránce.

TJ Lovochemie Lovosice – TJ Slovan Litoměřice 82:15 (45:8)

Sestava a Body: Hnilica 14, Procházková 14, Jaškovová, Hrzánová 12, Bednařík 10, Šulerová 8, Smutná 6, Karfíková 4, Brůnová 2, Karfík, Vobořil, Dlouhá.

První nedělní zápas začal stejně jako v Pardubicích. První pětka ve složení Jaškovová, Brůnová, Bednařík, Hrzánová a Karfíková se do soupeřů pustili, hráli s velkým nasazením a opět lehce získávali míče po vypíchnutí, nájezdy do koše se dařili hlavně A. Jaškovové. Jen doskok nám dělal celý zápas velký problém. Děti si pro míč nedoskočí, anebo jim po doskoku vypadává z ruky. To musíme ještě hodně trénovat. Také druhá pětka – Procházková, Šulerová, Hnilica, Dlouhá a Smutná hrála bojovně, pěkně bránili a i oni se dostávali do rychlých útoků, kde kraloval Hnilica a s ním tentokrát i Procházková. Je potřeba pochválit také Šulerovou, která vyhrané míče v osobním souboji posílala ihned do útoku. I v této čtvrtině byl velice špatný doskok, ani střelba zpod koše se nedařila. Stejný průběh měl i druhý poločas, domácí hráči bojovali o každý míč, jen ta střelba zpod koše stále vázla.

BK Sluneta Ústí nad Labem – TJ Lovochemie Lovosice 16:62 (9:21)

Body a sestava: Hnilica 20, Bednařík 11, Jaškovová, Šulerová 6, Procházková, Karfíková 5, Hrzánová 4, Brůnová, Vobořil 2, Smutná 1, Karfík, Dlouhá.

Druhý zápas nezačali domácí hráči dobře. Možná už zapracovala únava, možná delší pauza mezi zápasy. Domácí předváděli špatnou hru, celý první poločas měli problém se strefit do koše, přesto, že pokusů bylo hodně. Neproměňovali jisté šance, ani přihrávky nebyli přesné. A opět špatný a nedůrazný doskok pod košem. První body dali domácí hráči až v sedmé minutě. To samé bylo i ve druhé čtvrtině.  Začátek druhého poločasu byl o dost lepší, domácí tým začal konečně hrát a dávat koše, zase jim vycházela střelba a také přihrávky do rychlých útoků byli přesnější. Jen ta střelby pod košem a doskok. To budeme muset ještě hodně, ale hodně trénovat a také procvičovat obranu, hlavně u nejmladších hráčů týmu.