Základní skupinu DIVIZE U15 ukončily starší žákyně Lovosic na domácí palubovce, kde přivítaly Slunetu Ústí. V Ústí dostaly „napráskáno“ a tak všichni přítomní očekávali stejný průběh. Lovosické posílily dvě hráčky z Litoměřic a rozhodně se na hřišti neztratily.

 Lovosice – Ústí n.L. 36:43 (24:25)

Sestava Lovosic a body celkem:
Sendlaiová, Šmídová, Piegelbauerová, Kuchařová (4), Knotková (15), Bendová, Králová (10), Bártová (4), Moravcová (2), Jonášová (1), Hrzánová.

Nutno říct, že Lovochemie v každém utkání má dobrý začátek, jenže pak přicházejí chyby a ty soupeř většinou bez kompromisů trestá. Tentokráte však na hráčkách bylo vidět, že chtějí něco navíc. A protože soupeř nemá až takové basketbalové kvality, hrál se v první čtvrtině vyrovnaný basketbal, a tak i skončil bodově.

I průběh utkání byl pro domácí publikum překvapením. Rozhodně nebyli zvyklí, že domácí hrají vyrovnanou partii, což se nyní na palubovce odehrávalo. Domácí si dávali záležet na obraně, ale jejich střelba se pomalu začala horšit, takže hosté, i když dali za tuto čtvrtinu pouze deset bodů, přesto jí o jeden vyhráli.

Proč nakonec domácí tým nedotáhl utkání do vítězného konce? O všem hovoří jasně statistiky tohoto utkání. Domácí ve druhém poločase stříleli sice jako zběsilí, ale procento úspěšnosti se pomalu, ale jistě přesouvalo k hodnotě nula. Co dokázaly lovosické hráčky zahodit, bylo až k nevíře. A přesto, že obrana nebyla nejhorší (až na výjimky), tentokráte bylo potřeba i proměňovat střelecké pokusy. Když v páté minutě poslední části stáhli domácí hosty na dva body, bylo zaděláno na drama. Jenže na rozdíl od domácích hostující hráčky své střelecké příležitosti, a bylo jich opravdu poskrovnu, dokázaly proměnit.

Takže základní skupinu nakonec dohrály Lovosice bez pocitu vítězství. Tentokráte však nechybělo mnoho a rozhodně to byl nejvydařenější zápas v dosavadním působení v Divizi U15.