Oblastní přebor mužů – Skřivánek Ústí n.L.

V letošní sezóně mají Lovosice naprosto odlišný tým od toho loňského. Litoměřičtí hráči se vrátili do svého bývalého klubu a tak bylo nutné oslovit hráče, kteří již po lovosické palubovce dříve pobíhali. Lovosičtí diváci tak mohli po delší době shlédnout výkony Robina Zůny, Míry Pastyříka, Vlasty Tinky a Honzy Šeba. V týmu se navíc objevili i Jirka Kala a další nastupující generace z rodiny Pucharů.

Lovosice – Ústí n.L. 60:66 (30:34)

Sestava Lovosic a body celkem:                                    

Puchar Jakub 17, Šebo 15, Zůna 8, Pova 6, Tinka 5, Žižka 4, Puchar Jiří ml. 2, Kala 2, Pastyřík 1, Puchar J. st., Malý J.

I když nová sestava Lovochemie trénuje jen krátkou chvíli, nutno konstatovat, že se přítomní diváci rozhodně nenudili. Hrál se díky přispění obou stran opravdu dobrý basketbal, bohužel se šťastným koncem pro hostující celek.

Hosté začali první část rozhodně svižněji, domácí to zachraňovali trojkami. Hosté hlavně sázeli na podkošovou dvojici Hejduk-Vaněk, která nakonec nastřílela dohromady uctihodných 40 bodů. U domácích se naopak na bodovém navyšování podílelo více hráčů, takže hosté se nemohli přesně zaměřit na nějakého „elitního“ střelce.

Druhá i třetí čtvrtina skončila podobně, hosté je obě dvě vyhráli o dva body, takže i před poslední částí nebylo zdaleka rozhodnuto. Ve třetí minutě svými prvními body za muže mladý Puchar dokonce stáhnul rozdíl na jeden bod, ale zbytečná chyba na rozehrávce a neuhlídání trojkové střely znamenalo opět lehké hostující bodové odskočení od domácího týmu. V poslední části se vůbec roztrhl střelecký pytel na obou stranách (čtvrtina se hrála 22:22). A i když se lovosičtí hráči snažili získat míč v posledních dvou minutách zvýšenou agresivitou díky celoplošnému presinku, na konečné vítězné body to nestačilo. Nakonec o výsledku rozhodlo méně technických chyb na straně hostů.