Lovosické ženy si i v letošním roce zahrají II.ligu a jako přípravu jim mělo posloužit první kolo Českého poháru. V něm se střetly s již tradičním účastníkem II.ligy – Skřivánkem Ústí n.L. Hosté pamatují i lepší basketbalové časy a tak byli v tomto duely favority. Domácí mají letos lehce pozměněný tým včetně dvou hostujících hráček Hanzlíkové (bývalá odchovankyně Lovosic) a mladší Paluskové. Naopak letos bude zřejmě chybět Pišlová (studie v zahraničí).

Lovosice – Ústí n.L. 38:86 (18:44)

Sestava Lovosic a body celkem:

Mrvíková 12, Hanzlíková 8, Miková 6, Palusková Den. a Lahovská 4, Šulerová a Žáková 2, Matulková, Šebová, Prudičová, Vochomůrková, Palusková Dan.

Začátek utkání ze strany Lovosic vůbec nebyl špatný, jen ta neúspěšná střelba, ta byla základním kamenem budoucího neúspěchu. Domácí sice vedli na počet střel 8:3, ale na ukazateli svítilo skóre 0:6. A bohužel pro Lovochemii byl tento herní scénář vidět po celý zápas. Domácí se na body doslova nadřeli, hosté naopak po chybách domácích lehce zvyšovali své bodové konto. A ještě ke všemu se zranila Šebová (obnovila si zranění kolene) a když pod košem Lovosic kralovala hráčka Ústí Medunová, kterou nedokázali domácí ubránit, bylo o výsledku rozhodnuto již do poločasu. Ve druhé části se na hřišti zbytečně začalo jiskřit, jenže hosté z Ústí jsou natolik zkušeným týmem, že si své vítězství lehce pohlídali.

První ligové body budou chtít získat lovosické hráčky na Kladně, kde hrají v sobotu 8.10. od 15,30 hod.