Žákyně Lovosic po neúspěšné kvalifikaci o ligu se v letošní sezóně představuje v soutěži DIVIZE U15, kterou pořádá přímo pražský ČBF. Hrát mohou hráčky ročníku narození 1997 a mladší.

Hned na úvod v sobotu lovosický tým čekal soupeř, který si dělá ambice na jarní postup do ligy – Česká Lípa. V neděli se naopak očekával vyrovnaný duel, kde soupeřem bylo družstvo Zákup.

Lovosice – Česká Lípa 10:130 (5:53)

Sestava Lovosic a body celkem:

Piegelbauerová (3), Knotková (3), Jonášová (2), Králová (2), Jaškovová, Sendlaiová, Kuchařová, Bendová, Bednaříková, Hrzánová.

Jedině snad úvod utkání byl vyrovnaný, ale poté, co domácí neproměnili ani ty nejvyloženější šance, si hosté začali dělat na hřišti, co chtěli. Ve druhém poločase to byl ze strany domácích hráček již odevzdaný výkon bez nasazení, bez obrany. Hosté si alespoň s chutí zatrénovali.

Lovosice – Zákupy 30:50 (25:22)

Sestava Lovosic a body celkem:

Králová (12), Knotková (5), Jonášová (4), Piegelbauerová (3), Sendlaiová (2), Kuchařová (2), Hrzánová (2), Jaškovová, Bendová, Bednaříková.

Na hře domácího týmu v první polovině utkání by se sice daly najít chyby, ale hráčkám se dařilo střelecky včetně trojky Knotkové a i obrana fungovala, takže vedení v poločasové přestávce o tři body bylo zasloužené.

Co však předvedly lovosické hráčky po přestávce, bylo až k nevíře. Doslova mraky technických chyb, kdy doslova nabídly míč soupeři, čtyři body ve třetí a jeden bod v poslední čtvrtině, to vše hovoří za vše. A né že by hráčky nestřílely. To ano, ale jak to dopadlo, je vidět na celkovém výsledku. Hosté nebyli lepší, ale měli k dispozici hráčky, které dokázaly vstřelit na rozdíl od domácích hráček důležité body. A to hlavně díky nedůsledné obraně lovosických hráček.

Škoda, za první půli by si domácí zasloužili vyhrát, jenže zápas se hraje na více částí.