Lovosické minižactvo obsadilo druhé místo 5. ročníku turnaje O povodňový pohár v Roudnici n. Labem

Druhý nejlepší střelec turnaje Pavel Hnilica a třetí Eliška Šulerová

Lovosické družstvo nejmladšího minižactva se 24.9 zúčastnilo přípravného turnaje v Roudnici n. Labem. Za soupeře měli družstvo domácí Roudnice, BK Strakonice, BK Studánka Pardubice a Sluneta Ústí n.

V lovosickém týmu hráli – Šulerová, Hnilica, Bednařík, Jaškovová, Karfíková, Karfík, Brůnová, Dlouhá, Procházková, Hrzánová, Kuchárik, Filípková, Šindelářová.

BA ROUDNICE N. LABEM – TJ LOVOCHEMIE LOVOSICE  34 – 21

Body – Hnilica 14, Hrzánová 4, Jaškovová 2, Bednařík 1.

Hned v prvním utkání narazili hosté na domácí družstvo složené jen z kluků a utrpěli první, ale také jedinou porážku na tomto turnaji.

První čtvrtina tohoto utkání lovosickým vůbec nevyšla, prohráli ji 12 – 2, hráčky se nemohly trefit do koše, hrály hodně špatně, problém jim dělal  driblink a přihrávky. Ve druhé čtvrtině se konečně hrál basket, hráčky a hráči druhé pětky si dokázali přihrát, vybojovali hodně míčů a začali dávat koše. Stav po druhé čtvrtině byl 14 – 15 pro Roudnici. Jenže opět zahrála špatně první pětka, nedokázali dát ani jeden bod a domácí zvýšili svoje skóre na rozdíl 13 bodů. V poslední části hry se hrálo vyrovnaně, hosté se snažili, ale náskok domácích již nedohnali. V tomto utkání se hodně dařilo střelecky Hnilicovi, který si dokázal získat míč a skórovat z nájezdů do koše, v obraně se velice snažila Šulerová, dělala pěkné clony a vybojovala hodně míčů.

TJ LOVOCHEMIE LOVOSICE – BK Studánka Pardubice  50 – 10

Body – Šulerová, Bednařík, Hnilica 14, Hrzánová 4, Karfíková, Procházková 2.

Střelecký koncert Elišky Šulerové, Pavla Hnilici a Michala Bednaříka.

Druhé utkání bylo hned od začátku hodně bojovné, lovosické hráčky a hráči se do hostů pustili s chutí, hra je bavila a konečně se také začali trefovat do koše. Dařili se jim naučené herní akce, soupeř je nedokázal ubránit, v obraně si vypomáhali, po zisku míče si přihrávali a zakončovali rychlými nájezdy do koše. Skóre hezky narůstalo, a tak si zahráli i nový hráči z přípravky, Filípková, Kuchárik a Dlouhá.  Sice občas o míč přišli, ale jejich snaha se hodnotí. Utkání hodně hlučně prožívala celá lavička.

BK STRAKONICE – TJ LOVOCHEMIE LOVOSICE  16 – 16

Body – Šulerová, Bednařík, Hnilica 4, Hrzánová, Karfíková 2.

Herně i bodově nakonec vyrovnané utkání. V první čtvrtině se hrálo hodně bojovně, hosté byli ještě v herní pohodě z předchozího zápasu a měli velkou chuť vyhrát i další zápas. Jenže body dával jen M. Bednařík, ostatní pálili a nic. Nejhorší část hry byla druhá čtvrtina, kde lovosičtí nedali ani bod, ztráceli hodně míčů po špatných přihrávkách, nedoskočili téměř nic a tak stav v poločase byl 8 – 4 pro strakonické. Jenže lovosické družstvo ochutnalo pocit vítězství a chtěli zase vyhrát. Takže do druhého poločasu nastupovali odhodlaní opět zabojovat a vyhrát. Celá třetí čtvrtina se hrála hodně bojovně od obou soupeřů, bylo ještě dost ztracených míčů a každý soupeř dal po jednom koši. Takže skóre před poslední čtvrtinou bylo 10 – 6 pro domácí. A začalo drama. Hosté do 3 minuty poslední části hry ještě zvýšili na 16 – 10, ale pak přišla velká chvíle P. Hnilici a E. Šulerové. Neohroženou obranou a skvělými přihrávkami si dokázali míč přihrát a jít sami do koše a skórovat. Minutu před koncem vedli domácí jen o koš, hosté se velice snažili jít do útoku a tak byla půl minuty před koncem faulovaná při střelbě E. Šulerová  a šla házet dva trestné hody. A protože se hrálo na hrubý čas, bylo jasné, že až dostřílí, bude konec utkání a ona musí dát obě šestky, aby hosté neprohráli. Žila celá lavička, děti ji povzbuzovaly, trenérky jen dávaly poslední pokyny. Eliška si připravila míč – vystřelila…………… a první šestku dala. To už bouřila celá hala, povzbuzovali všichni diváci ale hlavně spoluhráči. A došlo na druhý pokus  – opět si Eliška nachystala míč, zkušeně jako mazák počkala a pak vystřelila. Radostí skákala lavička, trenérky a asi i rodiče, dala i druhou šestku.  ! ! !   HURÁÁÁÁÁ ! ! ! !

Podle propozic turnaje se neprodlužovalo a tak se do celkové tabulky započítala remíza.

TJ LOVOCHEMIE LOVOSICE – BK Sluneta Ústí n. Labem 23 – 13

Body – Hnilica 8, Šulerová 5, Hrzánová 4, Karfíková, Jaškovová, Bednařík 2.

Před posledním zápasem ještě nebylo rozhodnuto o pořadí, a pokud chtěli domácí hráči obsadit co nejlepší místo, bylo potřeba pokusit se vyhrát i toto utkání.

Jenže hráči první čtvrtiny odvedli velice špatný výkon, opět stále ztráceli míče, v obraně vůbec nevěděli kde kdo má svého hráče a tak kluci z Ústí vyhráli první část hry 6 – 0. Do druhé části hry udělaly trenérky změnu v sestavě a ta se vyplatila, zase se začal trefovat P. Hnilica, hodně míčů mu vybojovala v obraně E. Šulerová, celá pětka zlepšila obranu, v útoku si zahráli naučené útočné akce a podařilo se jim srovnat skóre na 8 – 7 pro hosty. Třetí čtvrtina byla herně vyrovnaná, domácí zabrali v obraně, soupeř se vůbec nedostal do střelby a naopak domácím se opět podařilo skórovat, takže si vypracovali mírné vedení o dva body. V poslední čtvrtině hrála konečně celá pětka v obraně jako jeden tým, získávali hodně míčů, dokázali si pěkně přihrát a když se k tomu se opět rozstřílely naše „ opory “, bylo jasné, kdo obsadí na turnaji celkové druhé místo.

Všechny hráčky I hráči našeho týmu zaslouží pochvalu za účast na turnaji, za pěkný kolektivní výkon a také za  povzbuzování se na lavičce.