Muži – Děčín-Boletice

Druhé kolo Oblastního přeboru mužů se konalo v Lovosicích, neboť soupeř Lovosic – Děčín-Boletice, měl obsazenou svojí halu. A opět se čekal vyrovnaný duel.

Lovosice – Děčín-Boletice 69:75 (33:46)

Sestava Lovosic a body celkem:
Žižka 20, Šebo 14, Pova 8, Pastyřík a Tinka 6, Kala a Puchar Jakub 4, Puchar J. ml. a Malý 3, Zůna 1.

Domácí naladěni z minulého utkání chtěli začít aktivně, ale opak byl pravdou. Ještě ve čtvrté minutě prohrávali domácí jen o bod, ale hlavně zbytečné ztráty míčů a z toho pramenící zbytečné fauly potrestané šestkami byly hlavní příčinou toho, že hosté vedli po první části o čtyři body.

Ani ve druhé částí se prostě lovosičtí hráči nemohli „chytit“. Snaha byla vidět, ale domácí se na proměněný koš hodně nadřeli, naproti tomu hosté si své bodové konto navyšovali celkem v pohodě.

Ve třetí čtvrtině si domácí řekli, že to musí otočit. A začali opravdu skvěle. V sedmé minutě se jim podařilo vyrovnat na 50:50. V těchto chvílích si ovšem vzal hlavní slovo hlavní rozhodčí, který prostě vypjaté a dramatické utkání nezvládl. Škoda. Domácí měli další šance, ale neproměnili je, hosté dali dvě trojky a opět od svého soupeře odskočili.

V poslední části domácí dotáhli vždy na dva body a stále se snažili o vyrovnání. Jenže z přemíry snahy opět došlo u domácího týmu k naprosto zbytečným ztrátám míčů, které dokázali hosté opět využít. A i když tajný trumf neml. Puchar dal svojí první trojku, na vítězství to již nestačilo.

Domácí si tentokráte prohráli zápas naprosto sami. Určitě nechybělo nasazení, ale technické chyby a malá střelecká úspěšnost rozhodly, že ani tentokráte dva vítězné body nezůstaly na domácí palubovce.