Ženy – Liberec a Jablonec

První utkání na domácí půdě sehrály druholigové ženy o tomto víkendu. V sobotu přivítaly Liberec a v neděli Jablonec. Cíl byl jednoznačný. Alespoň jednou vyhrát.

Lovosice – Liberec 43:66 (25:45)

Sestava Lovosic a body celkem:
Mrvíková 11, Lahovská 9, Žáková 8, Miková 7, Hanzlíková 6, Palusková Denisa 2, Matulková, Prudičová, Šulerová, Palusková Daniela.

Začátek sobotního utkání vůbec nebyl ze strany Lovosic špatný. Ve třetí minutě domácí vedli o bod a v osmé rovněž tak. A hrál se naprosto vyrovnaný basketbal, takže první čtvrtina skončila nerozhodně.

O výsledku nakonec rozhodla druhá část. V ní domácí propadli na celé čáře v obraně. A protože se jim nedařila ani střelba z jakékoliv vzdálenosti, hosté si lehce vypracovali až dvaceti bodový náskok. Lovosické hráčky prostě neplnily to, co si před zápasem předsevzaly.

Ve druhém poločase kladl důraz trenér domácích hlavně na obrannou činnost, neboť zápas byl ohledně nastřílených bodů zřejmě rozhodnut. A opravdu se obrana domácích natolik zlepšila, že hosté dali ve třetí části jen sedm a v poslední části čtrnáct bodů. Jenže na snížení náskoku hostů to nestačilo, neboť střelba domácích byla pořád na malém procentu úspěšnosti.

Hráčky Lovosic se však přesvědčily, že se dá hrát vyrovnaný duel i s lepšími celky, jen prostě musí chtít.

Lovosice – Jablonec 51:59 (30:28)

Sestava a body:
Miková 15, Žáková 10, Hanzlíková 8, Lahovská 6, Palusková Dan. 5, Mrvíková 4, Palusková Den. 3, Matulková, Prudičová, Šulerová.

Domácí chtěly konečně vyhrát, ale začátek jim vůbec nevyšel. Ve třetí minutě prohrávaly 0:9. Nakonec se ale z úvodního šoku vzpamatovaly a dokázaly ještě do konce této části alespoň zkorigovat skóre.

Druhá část patřila k těm povedenějším. Perfektní obrana, která toho moc soupeři nedovolila, však nebyla potvrzena kvalitní střelbou, která prostě domácím moc stále nejde. Přesto se na konci této části dostali do dvoubodového vedení.

Ještě ve čtvrté minutě vedli domácí o bod, jenže pak přišla jejich slabší dvouminutovka, ve které inkasovali v jedné řadě šest bodů.

Poslední část byla o tom, jestli se hráčky Lovosic ještě vzchopí a dokážou navázat na první poločas. V sedmé minutě to bylo jen o tři body, ale hosté využili technických chyb, které pramenily z přemíry snahy dostat míč do koše soupeře. Ještě minutu před koncem vedl soupeř jen o pět bodů, ale inkasovaná trojka to nakonec celé uzavřela.

Trenér domácího týmu k tomu jen poznamenal: „Škoda zaspaného úvodu utkání. Přesto holky zabojovaly a dostaly se do vedení. Jenže i když konečně fungovala obrana, neboť dostat jen 59 bodů je úspěch obrany, stále nás však trápí koncovka. Místo toho, aby se tým prosadil jako celek, drží ho střelecky nad vodou dvě tři hráčky. A přestože se k nim ještě přidají další alespoň bojovností, stále to prostě na vítězství nestačí. S takovými soupeři musí prostě zahrát všechny bez rozdílu, jestli hrají dvě nebo třicet minut. To dělá tým týmem.“