Zájezdy do Varnsdorfu a Liberce čekaly lovosické mladé hráčky o tomto víkendu. V minulosti se lovosickým proti oběma soupeřům dařilo sehrát vyrovnaná utkání, jenže co bylo v loni, letos rozhodně neplatí.

Varnsdorf – Lovosice 107:25 (47:14)

Sestava Lovosic a body celkem:
Piegelbauerová (4), Knotková (6), Jonášová (2), Králová (4), Jaškovová, Sendlaiová, Kuchařová (2), Bendová, Bednaříková, Hrzánová (3), Brandýská N., Brandýská M. (2), Šmídová (2).

Domácí se těšili na silného soupeře, ale nedočkali se. Hosté opět předváděli basketbal, se kterým se prostě vyhrát nedá.

Obrana skoro neexistovala, v útoku to bylo spíše o dobývání koše, než aby byla řeč o nějaké účinné střelbě.

Domácím stačilo si doskočit míč a přihrát rychle dopředu, a protože se většinou z dvojtaktů nemýlili, narůstalo skóre na jejich straně velmi rychle. Hosté jakoby vůbec nevěděli, že mají bránit. Přitom střelba domácích také nevykazovala nějakou velkou úspěšnost, pouze si několikrát za sebou míč v pohodě doskočili a nakonec ten míč do koše trefili.

O všem nakonec svědčí zajímavá statistika hostujícího družstva – 83 střel celkem, z toho pouze 13 proměněných (úspěšnost 15%), 35 střel z podkoše, z toho 6 proměněných (úspěšnost 17%), šestky celkem 10/1 a počet ztrát se zastavil na čísle 47. Asi se k tomu více dodat nedá.

Liberec – Lovosice 95:24 (45:9)

Sestava Lovosic a body celkem:
Králová (9), Knotková (5), Jonášová (2), Piegelbauerová (8), Sendlaiová, Kuchařová, Hrzánová, Šmídová, Bendová, Brandýská N., Brandýská M.

Že může být ještě hůř, dokázaly lovosické hráčky v neděli proti Liberci. Nedat v první části ani bod proti soupeři, který byl rozhodně hratelný, to svědčí o všem.

Trenér hostů se ani nepokoušel o hodnocení, neboť popravdě ani nebylo co hodnotit. Snad jedině to, že Lovosice nedostaly další kilo. Jen pro porovnání ze sobotou např. celková procentuální úspěšnost střelby z pole klesla v nedělním utkání na 13%.