Mladší minižactvo

Po družstvech dospělých a starších žákyň zahájily svou soutěž i mladší minižačky.

BK SLUNETA Ústí n. Labem – TJ LOVOCHEMIE Lovosice  58:19, 61:25

Body a sestava – Bednaříková 11, Šulerová 8, Bednařík 7, Hrzánová 6, Jaškovová, Švábová 4, Brůnová, Procházková 2, Hromadová, Smutná, Hnilica, Svobodová, Karfíková, Holečková.

Mladší minižačky začínaly v Ústí nad Labem a nebyl to moc dobrý start do nové sezóny. Lovosické hráčky hrály celé utkání hodně naivně, v obraně se jim vůbec nedařilo a v útoku se téměř nedostaly ke koši soupeřek.  V družstvu soupeřek hrála v každé čtvrtině jedna hodně vysoká hráčka a naše hráčky si s jejich obranou vůbec nevěděly rady, takže nám dávaly jeden koš za druhýma většinu bodů bylo z jejich rukou. Málo, ale přece jen zlepšený výkon ze strany lovosických hráček byl v první polovině druhého utkání, poločas byl jen o 9 bodů pro domácí, jenže ve druhém poločase se opět zhoršila hlavně obrana a soupeřky si opět s chutí zastřílely, takže zaslouženě vyhrály obě utkání dost vysokým bodovým rozdílem.

Nejmladší minižactvo

Začátek nové sezóny družstvu nejmladších minižaček a minižáků vyšel lovosickému družstvu napůl.

TJ SLOVAN Litoměřice – TJ LOVOCHEMIE Lovosice  50:46 (17:20)

Body a sestava – Hnilica 16, Bednařík 11, Hrzánová 7, Šulerová 6, Procházková, Smutná 3, Jaškovová, Brůnová, Karfík, Karfíková, Dlouhá, Udatná, Vobořil, Filípková.

Začátek prvního zápasu vyšel velice dobře první pětce lovosických hráčů ve složení – Hnilica, Šulerová, Brůnová, Filípková a Karfíková.  Dobře bránili, dařilo se jim získat hodně míčů a po pěkných přihrávkách se dostávali do útoku. Tam se dařilo nejvíc P. Hnilicovi, který dal 14 bodů z 16, které jejich pětka v této čtvrtině dala. Druhá část hry byla herně vyrovnaná, ze strany lovosických hráčů špatně zahraná, vůbec se jim nedařilo v obraně a nevycházel ani útok. Nikdo ze soupeřů nedal moc bodů, stříleli hodně zbrkle a nedokázali si míče vůbec doskočit, přesto stav v poločase byl o 3 body pro Lovosice.  Druhý poločas opět začínala první pětka, jenže špatnou obranou a ještě horším útokem dali šanci domácím hodně zvýšit své skóre. Jak zářili v první části hry, tak v této čtvrtině to byla katastrofa. Skóre této části hry bylo 18:6 pro domácí. Do poslední čtvrtiny nastoupili – Jaškovová, Procházková, Bednařík, Hrzánová a Smutná.  Začaly velice dobře, konečně začala fungovat obrana, hráčky si dokázaly vypomáhat, tlačily na soupeřky hodně tvrdě a získaly hodně míčů. Podařilo se jim v 6 minutě dotáhnout až na rozdíl 2 bodů, ale potom se zranila E. Smutná a bylo to znát na obraně. Prohra o 4 body není velká, ale lovosické hráčky a hráči dělali hodně chyb v obraně, které si na tréninku stále opakují a procvičují, a také pokud by proměnili aspoň polovinu trestných hodů, mohli tento zápas vyhrát.

TJ LOVOCHEMIE Lovosice – BK KONDOŘI Liberec „JBN“ 52:42 (30:22)

Body a sestava – Bednařík 12, Hnilica 10, Procházková 8, Hrzánová 6, Jaškovová, Brůnová, Šulerová, Karfíková 4, Karfík, Vobořil, Dlouhá, Udatná, Smutná.

Začátek druhého zápasu byl velice hezký, pětka ve složení – Jaškovová, Brůnová, Hrzánová, Bednařík a Procházková konečně hráli pěkný basketbal. V obraně se snažili, každý bránil zodpovědně, dokázali si také vypomoci, udělat clonu a body dávali z naučených útočných signálů, takže výhra 18:6 byla velice zasloužená a překvapivá. Ale to by nebylo naše družstvo, aby nepřekvapilo. Druhá pětka hrála o dost hůř, místy nevěděli, kde mají  hráčku,  kterou brání a v útoku se střelba nedala nazvat střelbou. Naštěstí se nedařilo ani soupeřům a tak v poločase byl stav o 8 bodů pro lovosické družstvo. Ve  druhém poločase hráli obě družstva hodně bojovně, domácí nechtěli prohrát , ale opět dost chyb v obraně a špatná střelba z nájezdů  stačilo jen na udržení poločasového náskoku. V tomto zápase se také nedařila střelba trestných hodů, výhra mohla být o dost vyšší, kdyby je proměňovali.