ASK Lovosice – BK Děčín „B“, muži

V minulém ročníku nedokázal Děčín zvítězit ani v jednom ze vzájemných utkání. Teď mu k tomu mělo pomoct několik staronových posil v sestavě. Lovosičtí nechtěli přerušit svojí vítěznou sérii a nesměli tak na domácím hřišti připustit žádný překvapivý výsledek.

ASK Lovosice – BK Děčín „B“ 91:85 (42:44)

Soupeř vystrčil růžky hned v samotném úvodu. Domácí vůbec nestihli nástup soupeře, a během minuty prohrávali 0-7. Okamžitý oddechový čas nic nevyřešil, naopak přišly dvě rychlé trojky, a rozdíl ve skóre nepříjemně rostl. Po prvních 5 minutách se Lovosice zmohly pouze na tři body, hosté přidali další úspěšné střely a ztráta 17 bodů nevěstila nic dobrého.

První úsek, který stál v podání domácích za řeč, nastal krátce potom – šňůra 10-0 hodně pomohla. Na závěr části přišla ale další tříbodová střela hostí. Využita musela být síla pod košem. K obratu zavelela dvojice pivotů Šebo-Žižka, kteří nastříleli v druhé čtvrtině dohromady 18 bodů. Výkon se zlepšil ve všech směrech, navíc se děčínským přestalo dařit ve střelbě a úspěšně doskakovali už jen pod svým košem. Drtivé poslední 3 minuty před koncem poločasu pomohly snížit náskok na pouhé dva body, domácí tak mohli být klidnější.

Třetí část byla znovu střelecky úspěšná, hlavně díky čtyřem úspěšným tříbodovým střelám. Častokrát byla ale k vidění hrubá chyba v přechodu do rychlého protiútoku – ten ztroskotal hned u prvního stojícího obránce.

S náskokem 5 bodů vstupovali domácí do poslední části. Soupeř po celou dobu posílal po faulech lovosické na čáru trestného hodu, ze kterých vytěžili 13 bodů. V závěru ještě hosté ohrozili vítězství trojkou z dvojtaktu a vysunutou obranou, se kterou chvílemi měli domácí problémy, ale dobrou úspěšností TH výhru uhájili.

Divákům tak byl nabídnut po hodně dlouhé době koukatelný, vyrovnaný zápas se šťastnou koncovkou. Radost z vítězství tedy byla o to větší.

Body a sestava: Šebo Jan 21, Härting Václav 17, Korous Jan, Puchar Jakub a Puchar Jiří po 12, Žižka Pavel 9, Anton Karel 6, Štembera Martin 2, Malý Tomáš.
TH: 35/25, T:6, F: 15