Letos v červenci vyrazilo naše družstvo lovosického basketbalu, kategorie U13 na sportovní soustředění do Jesenice u Rakovníka. Zasportovat si, nabrat fyzičku a užít si týden mimo Lovosice, nás odjelo 13 děvčat a jeden chlapec s doprovodem 4 trenérů. Areál se nachází uprostřed přírody, k dispozici jsme měli i sportovní halu, takže se tréninky střídaly jak venku, tak uvnitř. Počasí nám přálo, už nepanovala taková vedra, ale ani ještě tolik nepršelo. Pilovali jsme fyzickou přípravu, zpevnění těla, dovednosti s míčem a samotnou hru basketbal. Ve středu jsme měli odpočinkový den, po obědě jsme vyrazili na výlet na Tobiášův vrch. I když slibovaná rozhledna byla zavřená, procházka to byla pěkná. Večer jsme opékali buřty. Doplňkovým sportem, který nás velmi bavil a zaplnil čas po večeři, byla přehazovaná nebo badminton. Celý týden se povedl, upevnil se kolektiv a vzpomínek je také dost. Věříme, že se nám námaha vyplatí a fyzička odrazí v sezoně, ve které nás čeká nejeden silný soupeř.

Soustředění se konalo za podpory Krajského úřadu prostřednictvím dotace a samozřejmě za podpory rodičů, kteří nám dobrovolně své poklady na týden svěřili.

Koho láká basketbal, přivítáme ho rádi v září v hale u přívozu, kde probíhají vždy v úterý a ve čtvrtek tréninky. Bližší informace na webových stránkách basketbalu nebo ASK Lovosice.