Zahojí rány boj o páté místo?

Informační ticho o výsledcích mužů v Oblastním přeboru na chvíli ukončíme. Jak se vyvíjí konec ročníku 2022-2023 pro jediné lovosické seniorské družstvo?

Cíl před začátkem sezóny byl jasně nastaven. Do poslední chvíle bojovat o tu nejvyšší příčku v soutěži. Nutné bylo tak překousnout zklamání, které přinesl zápas mezi Roudnicí nad Labem a Děčínem Křešice. Tento zápas měl rozhodnout o tom, zda se lovosičtí utkají o jednu z prvních čtyřech příček, nebo zda se budou muset spokojit s bojem o páté místo. Výhra roudnických v posledním kole znamenala vyrovnání bilance lovosických (7 výher/7 porážek), kteří s tímto soupeřem bohužel měli horší vzájemné skóre, tedy postavení na zásadním 4. místě se jim v poslední chvíli odvrátilo.

Lovosice tedy bojují o 5. místo a chtějí tak snížit demage, kterou výsledkový kolaps rozesmutněl. Nutno dodat, že svůj osud měl tým v rukou od prvního prohraného zápasu – prohra v České Lípě, kdy tým nedokázal porazit tři hráče v poli, přes nadílku v Křešicích (prohra o 29 bodů), neschopnost porazit Louny a Děčín seniorku, a v poslední řadě podlehnout v klíčovém zápase Roudnici.

Polepit šrámy z neúspěchu teď ale musí tým v nadstavbě o 5. místo

Ze systému dvouzápasového play-off vzešli dva bojovníci o celkové páté místo dva týmy. Lovosice se utkali s ústeckým Skřivánkem, který dvakrát porazily. Z prvního duelu si příliš komfortní polštář do druhého tým nepřinesl, v důsledku ale ani nebyl potřeba. Odvetu lovosičtí jasně zvládli o 28 bodů a již vědí, že soupeřem v boji o pátou příčku bude mužstvo z Děčína Křešice.

Poslední dva zápasy, které rozhodnou a tom, kdo se lépe umístí v tabulce, jsou naplánovány takto:

31. 3. 2023 BK Děčín Křešice – ASK Lovosice

14. 4. 2023 ASK Lovosice – BK Děčín Křešice