S příchodem prvního letošního sněhu se v Lovosicích uskutečnil tento víkend další basketbalový turnaj kategorie U11, kde lovosický tým vybojoval v této sezóně svá první dvě vítězství.

Už při rozcvičení byla u Lovosic cítit chuť po výhře, která jim v předchozích zápasech utekla vždy jen o fous. Tentokrát už lovosičtí hráči chtěli své prokletí zlomit a na domácím hřišti triumfovat. V prvním utkání se Lovosice utkaly s týmem Levharti Chomutov a hned ze začátku na ně vtrhly s nebývalou bojovností. Už během prvních pár minut bylo jasné, kdo v tomto zápase bude dominovat a kontrolovat hru. První lovosická pětka nedovolila Chomutovu dát ani koš a první čtvrtinu soupeře rozdrtila 20:0. Střelecky se vyznamenala zejména Lilly Černochová. Ale zaskórovali skoro všichni. Body přidala i Zuzka Trávničková, Matěj Krupička či Ivetka Nedorostová. Všichni předvedli skvělou bojovnost a šikovnost v útoku i obraně.

Druhá čtvrtina už tak suverénní nebyla. Ukázalo se, že i Chomutov má ve svém týmu hráčky, které dokážou lovosický tým potrápit, přesto všechno i druhá pětka dokázala tuto čtvrtinu vyhrát, a to zejména zásluhou Laury Nováčkové a Aničky Zavitaieva, které se rozhodly, že si tento zápas pořádně zastřílí. Svůj první koš si dala rovněž i vycházející hvězda lovosického basketbalu Petr Vojna, který se však zatím stále rozkoukává a jeho mašina se rozjede až v dalším zápase. První poločas tedy skončil jasným vítězstvím pro Lovosice 34:10.

Druhá půlka zápasu se odehrávala v podobném duchu. Ve třetí čtvrtině svou jízdu opět předvedlo trio Lilly – Zuzka – Matěj. A v obraně to jistila Ivetka s Melisou Vaňkovou. Úspěšnou strategií se stal dlouhý pas, který vždy hodil Matěj na Zuzku či Ivetku a ty následně z rychlého protiútoku daly dvojtaktem koš.

V poslední čtvrtině nás opět potrápila chomutovská hráčka číslo 8, ale Lovosice už si své vítězství vzít nenechaly. Příjemně v této pětce překvapila i Eliška Dykastová, která dala 4 body. Lovosice svůj první zápas proti Chomutovu vyhrály 62:22 a děti mohly začít slavit své první vítězství v životě.

Po tomto utkání přišel na řadu střet mezi Chomutovem a Varnsdorfem. Z počátku to vypadalo, že si chomutovské hráčky spraví po prohře s Lovosicemi chuť, jenže hráči Varnsdorfu si svá největší esa schovávali až do druhé čtvrtiny a nepříznivý vývoj utkání otočili a nakonec těsně vyhráli 40:36. Pro Lovosice to bylo varování, že druhý zápas nemusí být tak lehký…

To se také potvrdilo. Lovosičtí byli nabažení svým prvním vítězstvím a chtěli to zopakovat. První čtvrtina bez debat patřila lovosickému týmu, který si byl vědom, že to těžší teprve přijde. Hráči tedy dostali za úkol udělat velký náskok, který by se Varnsdorfu už těžko doháněl. A to se podařilo. Do tohoto úkolu se zapojili všichni a zaskórovala nejen Laura a Anička, ale bodově přispěl i Petr, Melisa či Ally Nováčková. Lovosice si tedy vytvořily náskok 14:0. Jenže pak to přišlo. Varnsdorf do druhé pětky nasadil svojí nejlepší hráčku číslo 11, která chtěla zopakovat svůj skvělý výkon a obrat jako v zápase s Chomutovem. A z počátku se jí to dařilo. Lovosice nemohly přijít na to, jak jí ubránit. K tomu se přidala velká střelecká smůla, kterou v této části zápasu zažívala zejména Zuzka. Varnsdorfu se tedy podařilo výsledek stáhnout a poločas skončil 26:16 ve prospěch Lovosic a druhá půlka slibovala ještě velké nervy.

Naštěstí ve třetí čtvrtině to vzal do svých rukou Petr, který se rozstřílel a dal 8 bodů. K němu se samozřejmě připojila i Laura, Anička nebo Eliška a společně s výbornou obranou a bojovností utekli Varnsdorfu o 30 bodů. Poslední lovosická pětka proto mohla nastoupit na hřiště s pocitem, že nebudou hrát o každý bod. Přesto (nebo možná proto) předvedli tentokrát skvělý výkon. Zejména Lilly už přišla na to, jak číslo 11 ubránit a i Zuzka částečně dokázala prolomit své střelecké prokletí.

Všechno nakonec tedy dobře dopadlo a Lovosice mohly slavit své druhé vítězství 55:27. Celý lovosický tým se o tato skvělá vítězství zasloužil a věřím, že další triumfy budou v následujících zápasech pokračovat.

Poděkování patří i slečně rozhodčí Adéle, která přispěla svou trpělivostí k hladkému průběhu celého turnaje. Doufejme, že další turnaje a utkání nebudou poznamenáni nemocemi a karanténou některých hráčů a hráček.

Body:

Lilly Černochová 31 bodů, Petr Vojna 20 bodů, Laura Nováčková 18 bodů, Zuzka Trávničková 14 bodů, Anička Zavitaieva 10 bodů, Eliška Dykastová 10 bodů, Matěj Krupička 4 body, Ivetka Nedorostová 4 body, Ally Nováčková 2 body, Markéta Medová 2 body