Lovosické minižactvo na úvod roku dominovalo

V neděli 16. ledna se opět uskutečnil na domácím lovosickém hřišti turnaj U11 a lovosický tým měl po svých prvních výhrách před Vánoci velký hlad po tom, aby svůj úspěch zopakoval a opět si došel pro dvě výhry. Nyní dokonce poprvé téměř v kompletní sestavě.

Lovosice do prvního utkání proti Válečnicím Děčín nastoupily sebevědomě. Pomoc jim k tomu měl i jejich nový maskot. Jenže v první čtvrtině se příliš nedařilo. Děčínské hráčky nechtěly darovat vítězství Lovosicím jen tak zadarmo a domácí se zdáli být jaksi zaskočení. Proto Děčín první čtvrtinu vyhrál 10:6.

Pak už se však karty obrátily. Do druhé čtvrtky nastoupil skvělý tandem Laura Nováčková a Petr Vojna za velké pomoci Báry Slavíkové a společně ukázaly, kdo bude tomuto zápasu udávat tempo. Otočili průběh zápasu a v poločas Lovosice vyhráli 30:16.

Po tomto obratu i první pětka zjistila, že to jde a plně se rozehrála. Hráčky jako Lilly Černochová či Zuzka Trávníčková chytly tempo a soupeře rozstříleli. Svůj první koš si dokonce dala i Sofie Lišková.

Poslední čtvrtka byla už pouze symbolická tečka za jasným vítězstvím. Lovosice jasně ukázaly, jak se zápas od zápasu zlepšují. Zejména z Laury Nováčkové se stává skutečně špičková hráčka a tahounka týmu. Svoji přednost ukázala hlavně ve své úspěšnosti střelby, kdy v prvním zápase skutečně téměř všechno, co hodila na koš, tak to proměnila. Zlepšuje se však tým jako celek. V tomto zápase si ještě svůj první koš dala i Ally Nováčková nebo třeba Maruška Pazourová.

Lovosice první zápas vyhrály 78:38 a vrátili tak Válečnicím Děčín porážku u nich doma v říjnu minulého roku.

Do druhého zápasu nastoupily Lovosice proti Levharticím Chomutov, které jasně porazili už v prosinci. Nyní však chtěly ukázat svoji dominanci jasně zřetelněji. Hlavní cíl bylo předvést hezký basket, jasně vyhrát a pokusit se o to, aby si každý lovosický hráč dal aspoň jeden koš. To se téměř podařilo.

Lovosice nedali Chomutovu žádnou šanci. Hráči jako Lilly Černochová, Zuzka Trávníčkova či Anička Zavitaieva jasně kralovaly. Kanonádu předvedl v tomto zápase také Matěj Krupička, který nasázel Chomutovu 14 bodů a dostal se tak mezi nejlepší lovosické střelce. Bodově se však prosadily i hráčky jako Eliška Dykastová či Ivetka Nedorostová. 

V druhé pětce pokračovali ve své jízdě Laura Nováčková s Petrem Vojnou a v tomto zápase se rozjela také Bára Slavíková. Svůj první koš si dala i Marcelka Zvořáková. Nešlo však už pouze o individuální výkony hráček, začínal se pomalinku ukazovat i hezký a chytrý týmový basket. Nezřídka už se objevovali i hezké kombinace a akce, které dávají domácím naději, že tento tým má skutečně budoucnost. Lovosice porazili Chomutov 106:3.

Nejde však usnout na vavřínech. Lovosice teď budou čekat těžší soupeři a pořád mají spoustu nedostatků. Zatímco útok je stále lepší a lepší, tak největší problém leží v obraně, kterou mají vážně špatnou. Pokud chtějí opravdu vážně pomýšlet na postup na Národní finále, tak musí ještě hodně zamakat…

1 thought on “Lovosické minižactvo na úvod roku dominovalo

  1. Lovosicke minizactvo na uvod roku dominovalo | PRIJD SI K NAM ZAHRAT BASKETBAL !

    Hydra – фаворит среди теневых маркетплейсов. Это интернет магазин различных товаров определенной тематики. Площадка работает с 2015 года и на сегодняшний день активно развивается и уже ни раз доказал свою надежность. При помощи данного ресурса, возможно анонимно купить желаемый товар, в любом населенном пункте России и СНГ. Что на самом деле представляет из себя система мгновенных покупок, которую предлагает нам Hydra? Прежде всего, это способ приобрести важный для клиента продукт, не дожидаясь,ожидая подтверждения транзакции в блокчейне, так как оплата может быть произведена в QIWI и BTC. Это довольно просто для тех, кто ценит своё время. Переходи на сайт Hydra https://xn--hydrarzxpnew4af-hw5h.com и окунись в мир новых ощущений. ссылка hydra

Comments are closed.